Op donderdag 24 november komt de Belgische schrijver, cultuurhistoricus David Van Reybrouck naar de Bibliotheek in Nijkerk om over zijn boek Revolusi te spreken.

Saskia van den Berg-Ebbenhorst (Conservator Museum Nijkerk) gaat deze avond in gesprek met David over zijn boek en de geschiedenis van Nederlands-Indië.

Revolusi beschrijft Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld. David Van Reybrouck deed zes jaar onderzoek en sprak de allerlaatste getuigen van deze geschiedenis in Nederland en Indonesië, maar ook in Japan en Nepal. In dit boek leert David ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië. Hij legt uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde. Aan de hand van mooie beelden, pakkende verhalen en intrigerende personages neemt hij de lezer mee en laat hij zien hoe de Indonesische revolusi nog steeds doorleeft in onze tijd.

David Van Reybrouck
David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn meest recente boek is Revolusi. Daarvoor schreef hij o.a. Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Verder schreef hij onder andere Tegen Verkiezingen. Hij won de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre.

Datum: donderdag 24 november om 19.30 uur
Locatie: Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99, Nijkerk
Kaartjes zijn te bestellen via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheeknijkerk.nl