Op donderdag 16 maart, in het kader van de Boekenweek, komt auteur Anne Eekhout naar de Bibliotheek Nijkerk om over haar boek Mary te vertellen.

‘Mary’ is een ode aan de verbeelding, een verhaal over creëren, over de onlosmakelijke band tussen fantasie en werkelijkheid. En evenals Mary Shelley toont Anne Eekhout de kracht van een vrouw wanneer die iets ter wereld brengt wat niemand voor mogelijk had gehouden. De vertaalrechten zijn nu verkocht aan 13 landen.

Anne Eekhout
Anne Eekhout (1981) studeerde rechtsgeleerdheid en werkte in een literaire boekhandel. In 2014 kwam haar succesvolle debuut ‘Dogma’ uit. In 2016 verscheen Eekhouts tweede roman ‘Op een nacht. Eekhout kreeg voor haar romans lovende kritieken in onder andere de Volkskrant, NRC Handelsblad, Vrij Nederland, De Morgen, De Telegraaf, Nederlands Dagblad en LINDA Magazine.

Ze publiceert columns, artikelen en verhalen in (literaire) tijdschriften, kranten en op boekenwebsites als NRC, AD Magazine, De Revisor, Tirade, Elle en Hebban.

In 2016 publiceerde ze in NRC Handelsblad een stuk over het ondersneeuwen van de ‘pure fictie’ in de literatuur, een pleidooi voor het luisteren naar de waarheid die schrijvers verzinnen.

Anne Eekhout houdt met liefde lezingen over haar boeken en neemt graag deel aan discussies, panel- en rondetafelgesprekken over deze en andere onderwerpen. Ze vertelt graag en is open en benaderbaar.

Kaartjes kun je bestellen via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheeknijkerk.nl. Deze avond wordt georganiseerd i.s.m. Boekhandel Roodbeen en de VUN.

Datum: donderdag 16 maart, 19.30 uur
Locatie: Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99
Foto: Keke beukelaar