‘Enthousiasme is een bloem die in weinig tuinen bloeit’. Dat geldt echter niet voor Angelique van Leijenhorst – Westra. In het hoofd van de 32-jarige Nijkerkse staat het veld met bloemen altijd in bloei. ,,Ik ben erg positief ingesteld.” De voorzitter van gospelkoor Say Yes uit Zwartebroek heeft ‘talloze missies’ zien mislukken, maar ze blijft haar dromen najagen. ,,Ik wil als klassiek zangeres overal op de wereld optreden.” Het muurbloempje van weleer is uitgegroeid tot een bloeiende heester. ,,Ik ben dankbaar voor wie ik ben en waar ik nu sta.”

De voorzitter van Say Yes draagt haar visie op het leven graag over aan de koorleden en verder iedereen die ze ontmoet. ,,Ik focus mij alleen op de positieve dingen. Ja, ik ben erg positief ingesteld. Je krijgt dat ook terug als mens. Ik ben daar van overtuigd.” De rol van voorzitter is haar op het lijf geschreven. ,,Ik ben acht jaar penningmeester geweest. Vorig jaar werd ik de opvolgster van Ans van de Bovenkamp. Je moet er wel iets voor doen, maar het is leuk en dankbaar werk. We hebben een fantastische club mensen. We hebben met de bestuursleden Arna Dokter, Ronella van de Veen, Aad de Kwant en Celine Visser de juiste mensen op de juiste plaats. Dan is het voor een voorzitter ook eenvoudig en dankbaar werk.”

Dat Angelique het Zwartebroekse gospelkoor bij de hand zou gaan nemen was geen A,B,C-verhaal. De weg naar volwassenheid en een boeiend leven ging allerminst over rozen. ,,Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft mij gebracht waar ik nu ben. Ik heb geen eenvoudige jeugd gehad, maar ook daar pluk ik de vruchten van. Je leert altijd van bepaalde situaties. Mijn vader overleed in 2002 op jonge leeftijd. Mijn moeder kreeg een nieuwe relatie, die later ook niet zo prettig uitpakte en we verhuisden naar Nijkerk. Hoewel ik ben geboren aan de Oldenbarnevelderweg in Barneveld groeide ik op in Voorthuizen. Ik ging naar de Koningin Wilhelminaschool, maar moest na groep 5 naar de Vogelhorst in Barneveld. Ik kon lastig meekomen op school. De Vogelhorst bleek een goede school voor moeizaam lerende kinderen. Ik ben er uiteindelijk overheen gegroeid en heb mij kunnen ontwikkelen.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl 
Foto Arjen Gerritsma