Als u denkt wat een merkwaardige aanhef, hoop ik dat u mij dit toestaat in het kader van nostalgisch terugkijken in de geschiedenis van Stichting Amivedi. Inmiddels is het 85 (vijfentachtig) jaar geleden dat Amivedi ontstaan is. Na zo veel jaar hoef ik niet bescheiden te zijn en durf ik te zeggen dat we dé autoriteit zijn als landelijke registratiedienst voor vermiste en gevonden huisdieren. 

 

Amivedi is in de afgelopen jaren nooit statisch geweest, integendeel, wij zijn nog steeds een dynamische organisatie. Niet veranderd zijn de toegewijde vrijwilligers, dankzij wie dit mooie werk mogelijk is.

Misschien mag ik wat ontwikkelingen met u doornemen? 

Waar in het verleden sprake was van “twee machten”, namelijk de Pers en Radio, hebben we nu een niet onbelangrijk medium: Internet. Internet draagt er in al zijn facetten toe bij (denk aan Facebook, Instagram, WhatsApp etc.), dat huisdieren sneller herenigd worden met hun baasjes.

Vroeger hadden we “vlugschriftjes” en nu een heuse nieuwsbrief.

De propagandakaart is thans een brochure. De spaarbusjes een donatie-box en zo kan ik wel doorgaan met leuke feitjes opnoemen.

Onverminderd blijft onze focus liggen op de registratie van gevonden en vermiste huisdieren.

Wel besteden wij ook aandacht aan gerelateerde onderwerpen als vuurwerkangst, chippen, neutralisatie etc. Actueel is op dit moment, dat wij het belangrijk vinden dat overleden dieren ook

op een chip gecontroleerd worden. Niets is erger voor een baas als zijn geliefde huisdier is omgekomen en niet te weten wat er met het dier is gebeurd. Daar vragen wij aandacht voor bij Gemeenten, in de Politiek en Media.

Gelukkig komt het merendeel van de huisdieren weer gezond en wel thuis. Amivedi blijft zich hiervoor inzetten, met hulp van de vrijwilligers en onze donateurs. Zonder deze beide groepen zouden wij ons mooie werk niet kunnen doen. Op naar 100 jaar Amivedi!

Hartelijke groet,

Pauline Piket

Voorzitter Amivedi

September 2018