De politie vraagt getuigen zich te melden als ze iets weten van een achtervolging op donderdag 9 september tussen 13:55 uur en 14:15 uur. Een bestuurder wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol te rijden. De achtervolging is begonnen op de Stoutenburgerweg in Terschuur. Daar zag de politie het voertuig rijden en ontstond bij hem het vermoeden dat de bestuurder onder invloed reed. Hierop heeft de politie vanuit een opvallende politiebus een stopteken gegeven. Het voertuig ging er vervolgens vandoor en de inzittende was niet van plan te stoppen.

De bestuurder is via de Hoevelakenseweg in de richting van Hoevelaken gereden om vervolgens de Penningweg op te rijden richting Nijkerkerveen. Ook hier leek de bestuurder zijn poging om te ontkomen nog niet te staken, waarop hij is doorgereden naar Zwartebroek. Intussen kwamen meerdere collega’s ter plaatse, waardoor het voertuig kon worden klem gereden. De vermoedens van de collega bleken juist. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de achtervolging hebben we, ondanks zorgvuldige afwegingen, niet kunnen voorkomen dat de verdachte meerdere malen met hoge snelheid langs fietsers en voetgangers op is gereden”

De Politie is dus op zoek naar getuigen van dit incident. Mocht u hier meer over kunnen vertellen, belt u dan met 0900-8844 onder vermelding van registratie 2021423037.