De gemeente Nijkerk ontvangt veel klachten over hinderlijk geparkeerde fietsen op stations Nijkerk en Hoevelaken. Daarbij geven inwoners aan dat er te weinig stallingsruimte is voor fietsen.

Om de toegankelijk voor – met name mindervalide- te verbeteren gaan wij hier wat aan doen. Afgelopen week zijn op beide stations borden geplaatst die aangeven dat fietsers hun fietsen in de stallingen moeten plaatsen. Ook is op de borden de maximale stallingsduur van 28 dagen aangegeven.

Fietsen worden na 28 dagen verwijderd

In december zullen alle gestalde fietsen worden gelabeld. Fietsen die na 28 dagen nog steeds in de stalling staan zullen worden verwijderd en opgeslagen in tijdelijke fietsdepots op de P en R terreinen. Na 13 weken (na het labelen), voert de gemeente de fietsen af. Fietsen geparkeerd buiten de stalling en fietswrakken zullen met ingang van december per direct worden verplaatst. We verwachten met deze maatregelen de toegankelijkheid op de stations te verbeteren. Ook voor onze hulpdiensten bij eventuele calamiteiten. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Hans Dobbenberg via telefoonnummer 14033.

Foto: Harry Koelewijn