Voor het 65e jaar organiseert korfbalvereniging Sparta het Gert Krijkamp schoolkorfbaltoernooi. Door de inzet van de zussen Saskia en Annemarie Krijkamp verloopt de organisatie heel soepel. Het was hun vader Gert die het schoolkorfbal mede hielp groot te maken.

Maranke Pater

Het is het enige sporttoernooi in Nijkerk waar alle scholen aan meedoen. Saskia: ,,Het toernooi staat als een huis, zowel jongens als meiden mogen er aan meedoen en teams kunnen zich onbeperkt inschrijven zodat ook alle kinderen in de klas mee kunnen doen.” Als kind werden Saskia en Annemarie al ingezet tijdens de schoolkorfbaltoernooien die hun vader organiseerden. Annemarie: ,,Ik was op mijn tiende bijvoorbeeld al scheidsrechter bij wedstrijden.” Saskia: ,,Mijn vader betrok ons overal bij, zo heb ik veel op het wedstrijdsecretariaat gezeten om alle standen bij te houden.”

Vernoemd

Na het overlijden van hun vader werd het toernooi naar hem vernoemd. Inmiddels zitten de zussen allebei niet meer op korfbal, maar ieder jaar zijn ze weer present bij de vereniging om hun handen uit de mouwen te steken. Saskia: ,,Het is toch een enorme eer dat er een toernooi naar hem is vernoemd en wij weten inmiddels hoe we het toernooi zo efficiënt mogelijk kunnen leiden. Ons nichtje doet sinds dit jaar ook mee en we kunnen uiteraard niet zonder de vele andere vrijwilligers.”

Familie

Vanuit de familie komen er dan ook ieder jaar weer hartverwarmende reacties. Saskia: ,,Iedereen denkt dan weer eens terug aan onze vader die zich zo inzette voor het toernooi, het is ieder jaar weer een speciaal moment en we krijgen vaak berichtjes binnen als ‘succes en we zijn trots op jullie’.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl 
Foto Maranke Pater