Vakantiegangers en niet-vakantiegangers: kom zaterdag 24 juli naar de maaldag van het stoomgemaal Arkemheen. Hier valt van alles te beleven voor jong en oud. Het oude gemaal (1883) is onder stoom, dus de stoommachine kan in werking bewonderd worden. De stoker, machinist en aanwezige vrijwilligers kunnen honderduit vertellen over hoe vroeger en nu het water beheerst wordt. Cultuurhistorie ten top. Bij mooi weer tuft een stoombootje de Wiel op en neer; er kunnen passagiers mee. En wie weet rijdt de stoomtrein op het enkelspoor. Een bezoek aan het stoomgemaal is iedere keer weer een verrassing.

Voor de kinderen zijn er zomerkleurplaten en een vakantiespeurtocht. Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Het is schitterend in de polder. De kikkers en rietvogels geven om 12 uur en 14 uur een open luchtconcert.  Kom 24 juli stoom afblazen in de mooie polder Arkemheen. Een bezoek aan het stoomgemaal is iedere keer weer een verrassing.

Zaterdag 24 juli van 10-16 uur, Zeedijk 6, Nijkerk. Info: www.stoomgemaal-arkemheen.nl. Entree: volwassenen 4,00 euro, kinderen t/m 14 jaar 2,00 euro.