Telstar 1 speelt een uitwedstrijd tegen Exakwa 1 in Lelystad. Gaat Telstar de ingezette lijn van vorige week een vervolg geven?

Duco Snitselaar opent de score in het voordeel van Telstar met een schot. Exakwa scoort mee, dit is een voorbode van hoe de rest van de wedstrijd zal verlopen. Hierna volgen de 1-2 door Rowan van Ginkel van afstand, de 1-3 door Vivian Hafkamp via een strafworp. Er lijkt weinig aan de hand als ook de 1-4 door Duco Snitselaar wordt gescoord. Echter zoals eerder aangegeven gaat Exakwa vanaf dit moment mee scoren. Als eerste zetten ze de 2-4 op het scorebord via een strafworp. Om toch het verschil kort op 3 te houden, scoort Vivian Hafkamp de 2-5 van afstand. Exakwa rond een doorloopbal af op 3-5 en vervolgen hun score reeks van afstand met 4-5.

Het lijkt vanaf dit moment dat de ingezette lijn van vorige week onder druk komt te staan. Exakwa heeft de korf weer gevonden; 5-5. Wederom in de aanval scoort Vivian Hafkamp haar 3e doelpunt (5-6). Telstar loopt uit naar 5-7 via Joost Geluk (strafworp). Ook Duco Snitselaar scoort zijn 3e; 5-8!

Even lijkt er weer lucht te zijn. Exakwa geeft zich niet gewonnen en scoort 6-8 en 7-8. Om deze terugkomst te keren, draait Carmen de Groot om haar as en legt er de 7-9 in. Functiewisseling. Nog zo’n 5 minuten tot de rust. Het gaat snel. Eerst: een tegendoelpunt van afstand (8-9). Duco Snitselaar wederom in actie, want via een mooie kleine kans zet hij de teller op 8-10. De rust gaan we in met 9-10, een strafworp van Exakwa.

Nog steeds aan de goede kant van de score start Telstar de tweede helft. Exakwa had duidelijk de opdracht gekregen, het spel fysieker te maken. Dit hebben wij vandaag eerder gezien bij de wedstrijd van Exakwa 2- Telstar 2. Telstar 2 wist hier aan het langste eind te trekken. Door de wedstrijd met 1 doelpunt verschil te winnen. Gaat Telstar met 4 punten naar huis vandaag?
De duels onder de korf worden feller, Exakwa haalt hier het voordeel uit (10-10). Exakwa zet deze lijn door, ze scoren de 11 en de 12-10. Nog 3 doelpunten aan de kant van de geel zwarten, inmiddels 15-10. Kortgezegd scoort Exakwa in 10 minuten tijd 6 keer. Gaat Telstar zich nu nog herpakken? Ze hebben hier nog 20 minuten voor. Britt van de Top probeert de score vlot te trekken door een strafworp (15-11). Exakwa houdt de voorsprong door van afstand 16-11 erin te leggen. De score stagneert, maar dan verkleint Joost Geluk de achterstand weer tot 16-12.

17-12 vanuit een vrijebal. Duco Snitselaar scoort de 17-13 vanaf de stip, een afstand schot van Jelle Wien kan niet verhinderen dat de punten in Lelystad blijven. Eindstand: 18-14.

Onnodig puntverlies, samenvattend een wedstrijd die wij hadden kunnen winnen. We kwamen goed uit de startblokken, maar lieten gaande weg de wedstrijd Exakwa teveel het spel bepalen.

Volgende week onze laatste veldwedstrijd tegen Nova 1 in Bilthoven. Nova is een ploeg waar wij zeker aan gewaagd zijn. Thuis heeft het fysieke spel ons de das omgedaan. Nu zijn wij daarop voorbereid en gaan wij hard werken om de punten veilig te stellen. We hebben jullie steun hard nodig!

Verslag: Britt Oosterbroek