Mishandelde, gedumpte of vergiftigde dieren: als aanspreekpunt voor de Dierenpolitie in de regio Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel komt Audrey Pors de naarste dingen tegen. Toch geeft het werk haar ook voldoening. ,,We helpen baasjes om hun leven weer op de rit te krijgen.”

Wie niet waagt, wie niet wint”, dacht Audrey Pors op 44-jarige leeftijd, na een carrière in de zorg en later de sportbranche. Ze was ,,toe aan iets nieuws” en besloot zich aan te melden voor de politieacademie. Tot haar vreugde kwam ze door de strenge selectieprocedure. Inmiddels is Audrey (55) naast wijkagent in Nijkerk ook aanspreekpunt voor de Dierenpolitie in de regio Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk. ‘Dierenpolitie’ is de informele naam voor politieagenten die als neventaak speciaal aandacht hebben voor, en optreden tegen, dierenmishandeling. Omdat de zaken soms tot heftige emoties leiden, vertelt Audrey – geboren en getogen in de omgeving van Arnhem – liever niet waar ze op dit moment woont.

Je besloot elf jaar geleden van carrière te switchen. Wat leek je mooi aan werken bij de politie?
,,Het werk leek me altijd al veelzijdig, al had ik er lange tijd geen helder beeld bij. Toen ik me erin ging verdiepen, leerde ik dat je als agent met veel verschillende mensen omgaat en uiteenlopende zaken behandelt: van burenruzies tot geweldsincidenten en verkeersongevallen. Je weet nooit wat de dag gaat brengen. Dat sprak me aan.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Pauw Media