Veensche Boys heeft zaterdag 20 augustus ook haar tweede oefenduel gewonnen van SO Soest. Op de eigen accommodatie in Nijkerkerveen werd het 2-1. Toch kwam de einduitslag minder eenvoudig tot stand als in de wedstrijd tegen Woudenberg. SO Soest bleek vooral in de beginfase haar wil op te leggen aan de Veenders. Dat leidde gelijk al in de tweede minuut tot de 0-1 via een kopbal over invalkeeper Wessel Bosman. En ook daarna nam SO Soest Veensche Boys in een overtuigende houdgreep. Voor trainer Erik Assink was het na de eerste drinkpauze reden tot snel ingrijpen en wijzigingen door te voeren in de achterhoede. En daarna ging het gestaag beter. SO Soest lukte het niet meer om het team uit Nijkerkerveen te overlopen en het spelbeeld wijzigde in het voordeel van Veensche Boys. Direct al bij de eerste kans van Veensche Boys uit een vrije trap scoorde Arslan Gümüs met een achterover geslagen kopbal. En vlak voor rust scoorde Arslan Gümüs ook de tweede. In de tweede helft waren er veel positieve wijzigingen in de selectie. SO Soest kwam er bijna niet meer aan te pas, maar Veensche Boys wist ook niet meer haar vele kansen te verzilveren. Einduitslag 2-1. Foto’s Kees van den Heuvel