Op het Veluwade toernooi in Hierden heeft Veensche Boys woensdag 16 augustus haar onderlinge duel met NSC Nijkerk met 5-2 gewonnen, maar pas diep in de tweede helft werd het verschil gemaakt door de Veenders. Corné Parol maakte met drie goals een hattrick.

Veensche Boys controleerde de wedstrijd aanvankelijk, maar stuitte op een stugge verdediging van NSC die de bal handig ontfrutselde en ook in de omschakeling redelijk gevaarlijk bleek. Veensche Boys was veel te lief voor NSC, dat pas sinds afgelopen weekeinde aan het trainen is. Pas in de tweede helft ging het gas erop bij de ploeg uit Nijkerkerveen. Toen de neven Rody en Julian Buitenhuis de gelederen kwamen versterken was er geen houden meer aan. Julian Buitenhuis zette bij de eerste goal prachtig voor via de zijkant en spits Corné Parol hoefde slechts het puntje van zijn schoen te gebruiken om de bal in het net te werken. Meteen daarna was er een overtreding op Tom van Donselaar. De pingel werd snoeihard benut door Corné Parol. Daarna was er ook nog een derde goal van Parol via een prachtig crossbal. Een vierde goal had hij ook op zijn pantoffel, maar die ging net voorlangs. Vervolgens werd bij een hoekschop iedereen op het verkeerde been gezet doordat Julian Buitenhuis Dave Knikker dichtbij bediende en haalde verwoestend uit: 4-0. Vervolgens stelde Julian ook nog Tom van Donselaar in staat om zijn goaltje te pikken. In de laatste minuten wist NSC nog iets terug te doen, onder meer via een penalty. Eindstand 5-2. Foto Kees van den Heuvel