Opnieuw heeft Veensche Boys met grote cijfers van een opponent gewonnen. Het lijdend voorwerp was SO Soest dat met 2-7 van de mat werd geveegd. Bij rust stond het al 0-6. De eerste vier doelpunten kwamen van de voet van spits Corné Parol, waarbij er ook zeker een pluim mag worden uitgedeeld voor het voorbereidende werk van de overige spelers.

Het was in Soest genieten geblazen, met de hoofdletter G. Veensche Boys zette direct vanaf het eerste fluitsignaal de turbo erop. Met veel passie, strijd en een hoog baltempo werd SO Soest bestreden. En dat leidde tot een diarree aan kansen. Pas na tien minuten voetballen werd het prachtige spel van Veensche Boys beloond met een goal. Julian Buitenhuis schoot keihard op de goal. De keeper liet los en het was Parol die zijn eerste maakte. De tweede goal kwam ook op zijn naam na een mooie voorzet van Tom van Donselaar. Diezelfde Van Donselaar kwam even later ten val in het strafschopgebied. Er ontstond discussie of het een penalty was of niet. In die verwarring profiteerde Corne Parol en hij tekende na twintig minuten voor zijn derde, een hattrick. Na een half uur spelen kon hij zelfs een vierde goal op zijn naam zetten. In het daaropvolgende kwartier waren het vervolgens Rody Buitenhuis (mooie boogbal) en Levi Haringsma die respectievelijk de 0-5 en 0-6 maakten.

Na rust was Veensche Boys minstens zo gretig, maar de tegenstander wisselde veel en vaak goed. Er kwam meer lijn in het spel van SO Soest en een veel betere keeper. Het lukte SO Soest om reservedoelman Wessel Bosman te verschalken (1-6), waarna Rik Doppenberg Veensche Boys in een kluwen van spelers de 1-7 kon aantekenen. In de slotminuut was er daarna nog een tweede tegengoal namens de Soestenaren. Foto en tekst Kees van den Heuvel