Wederom is Sparta Nijkerk gestruikeld over vv Urk. Vorig seizoen werd er met grote cijfers verloren en ook nu moest Sparta Nijkerk met lege handen terug naar Nijkerk. Daar zag het in de eerste minuten nog niet naar uit, want Sparta Nijkerk deelde de lakens uit. De Nijkerkers profiteerden van de desorganisatie bij de thuisploeg. Mark van de Weijden trof al na 3 minuten de roos. Enkele ogenblikken later kwam Urk goed weg, nadat Johannes Schrijver de bal inleverde bij een tegenstander en Sparta Nijkerk een opgelegde kans kreeg om de score te verdubbelen. Urk liet zich overduidelijk de kaas van het brood eten door de Nijkerkers. Jarno van Essen werd vervolgens binnen het strafschopgebied over de knie gelegd en scheidsrechter Stegeman kon niet anders doen dan de bal op 11 meter te leggen. Klaas Romkes belastte zich met dit klusje en schoot feilloos raak. Drie minuten later profiteerde Urk van een fout achterin bij de Nijkerkers. Klaas Romkes was er als de kippen bij en schoot Urk naar een op dat moment volkomen onverdiende voorsprong. Vlak voor de thee deed Sparta Nijkerk echter nog iets terug. Via een kopbal werd door Mark van der Weijden de 2-2 gemaakt. De tweede helft was pas in de slotfase spectaculair. Eerst schoot Klaas Romkes de thuisploeg op voorsprong, een goal van Sparta werd wegens buitenspel afgekeurd, en vervolgens bezegelde Lucas Tol in de vijfde minuut van de blessuretijd het lot van Sparta Nijkerk. Mark van der Weijden kon in de zesde minuut van de blessure nog iets terugdoen (4-3) en was het nog even billenknijpen, maar uiteindelijk ging de winst naar Urk. Sparta Nijkerk heeft tot dusver drie punten behaald in de derde divisie. Foto vv Urk.