Dinsdagmiddag 12 december is de tweede tussenstand bekend gemaakt van de goede-doelen-actieweek van het Glazen Thuis. Er is inmiddels op de tweede dag €6.458,75 opgehaald, zo maakte Aalt van de Bunt bekend. Van het geld worden wensen van clubs, ondernemers en particulieren in de gemeentes Nijkerk en Barneveld vervuld. Inmiddels zijn al veel personen en organisaties heel erg blij gemaakt doordat hun wens in vervulling is gegaan. Het Glazen Thuis startte maandagmorgen met de opening door de burgemeesters Gerard Renkema van Nijkerk en Jacco van der Tak van Barneveld. Zij knipten een rood lint door, waarmee gelijk de gemoderniseerde studio van A1 Mediagroep was geopend. Tot en met 16 december zijn de uitzendingen te volgen via de zenders van A1 Mediagroep en de website glazenthuis.nl.

 

Geld inzamelen om wensen te vervullen

Het Glazen Thuis bestaat 10 jaar en zorgt de aankomende dagen voor live entertainment en muziek op de regionale radio- en tv zender. Met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen. Tijdens de uitzendingen hopen de vrijwilligers zoveel mogelijk mensen te inspireren om een donatie te doen of het aanvragen van een plaatje. Het ingezamelde geld wordt tijdens de actieweek direct uitgegeven aan goede doelen en wensen in de gemeentes en daarvan wordt verslag gedaan op radio en tv. Vorig jaar werd ruim € 38.000 ingezameld en uitgegeven aan hartverwarmende initiatieven en gezinnen en werd positieve energie verspreid. Veel acties en wensen zijn in beeld gebracht maar er zijn ook zaken discreet opgepakt opgepakt waarbij de ontvangers anoniem bleven.

Make-over studio

De presentatieduo’s hosten de programma’s vanuit de studio die qua look and feel een make-over heeft gekregen. Tot het laatste moment is gewerkt aan het testen van de apparatuur en speciaal voor de muziekoptredens is een podium gebouwd. Vanaf vrijdag gaat de groep non-stop door tot zaterdagavond en dan wordt het bedrag dat ingezameld is bekend gemaakt. Iedereen kan helpen om het bedrag te laten groeien door een plaatje aan te vragen en/of een donatie te doen. Zenderinformatie en meer over doneren en nomineren is te vinden via glazenthuis.nl. Foto’s Kees van den Heuvel