Nijkerkse onderneemster Marloes Floor bedacht The Work Floor voor kleine ondernemers. Een flexibele werkruimte waarin je samen kunt werken, centraal gelegen en makkelijk te boeken via de website. Marloes ervaarde het ondernemen soms als eenzaam en kon zich thuis moeilijk concentreren. Met name collega’s om even een praatje mee te maken of om mee te sparren ervaarde zij als een groot gemis.

Na corona sprak ze veel mensen in haar omgeving die ook op zoek waren naar alternatieven voor thuiswerken;  afleiding door spelende kinderen, de warmte en geen airco of klussende buren zorgen voor minder efficiënt werken. Volgens Marloes zijn er nog weinig plekken in Nijkerk waar ondernemers samen kunnen werken. Nijkerk kent veel (startende) ondernemers maar heeft voor deze doelgroep nog geen plek als deze met een laagdrempelige insteek. Dit ontdekte ze zelf tijdens het ondernemen.

Marloes wil startende ondernemers een plek bieden om meer samen te werken en niet alleen te werken vóór je bedrijf maar ook áán je bedrijf. “Door het spreken van andere ondernemers bouw je een steviger netwerk op en kun je wat voor elkaar betekenen.” Daarom opende ze deze zomer de deuren van The Work Floor. Hiermee haalt ze een stukje Randstad naar Nijkerk. Marloes is uiteraard ook zelf regelmatig bij The Work Floor te vinden als ze niet op pad is om te fotograferen.

The Work Floor richt zich met name op kleine ondernemers. Maar ook ondernemers in loondienst of grotere ondernemers zijn van harte welkom. De locatie is centraal gelegen dichtbij het centrum en aan de A28. De open werkruimte heeft 8 vaste werkplekken, 10 flexwerkplekken, comfortabele afgesloten vergadermogelijkheid voor 16 personen met diverse faciliteiten zoals een digibord. Deze is o.a. geschikt voor bedrijven, ondernemers, stichtingen en verenigingen. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur en er zijn laadpalen aanwezig. De vergaderruimte reserveren kan in combinatie met catering en in samenwerking met lokale restaurants in Nijkerk.

Met enige regelmaat gaat Marloes netwerkborrels organiseren en de week gezamenlijk afsluiten met een gezellige vrijdagmiddagborrel. Vrijdag 9 september en donderdag 22 september organiseert Marloes twee open dagen waarbij je als ondernemer gratis kunt komen werken. Tevens nodigt ze sprekers uit rondom het onderwerp: ‘Ondernemen gaat met vallen en opstaan’. Hierover volgt meer informatie op social media. De prijs voor flexen is €19,50 excl. btw voor een hele dag en een vaste (eigen) werkplek aan een zit- stabureau is €265,00 excl. btw per maand. De kosten voor een vergaderruimte is €275,00 excl. btw voor een hele dag. “Ondernemers zijn van harte welkom om te komen werken.”