Telstar heeft afgelopen zaterdag weer twee punten bijgeschreven. In een onderlinge ontmoeting met directe concurrent Hellas’63 in Nunspeet, wisten de Hoevelakers aan het langste eind te trekken. Na een redelijk goed eerste helft was het beslissend gat al geslagen (8-12). In een weinig boeiende tweede helft hield Telstar de voorsprong vast en bouwde die een klein beetje uit naar een eindstand van 12-18. Hiermee zet het Hellas’63 in de poule op vier punten verschil en blijft Telstar tot nog toe foutloos in de poule.

De thuisploeg uit Nunspeet wist de eerste goal van de wedstrijd te maken en vervolgens scoorde Telstar de gelijkmaker. Zo ging het de gehele openingsfase door. Hellas’63 wist de korf goed te vinden maar telkens was daar het antwoord van Telstar. Bij een stand van 4-5 wist Telstar voor het eerst op voorsprong te komen en die voorsprong gaf het nooit meer weg. Langzaamaan bouwde de ploeg de voorsprong uit en Hellas’63 had steeds meer moeite de korf te vinden. Dit resulteerde in een 8-12 tussenstand bij de rust.

Na rust was het eerste doelpunt ook voor Telstar waarna de overwinning geen moment meer in gevaar is geweest. Hellas’63 wist nog iets terug te doen en op drie doelpunten verschil te komen maar kleiner zou het gat niet meer worden. Hierdoor kon Telstar de wedstrijd rustig uitspelen en boekte het een zakelijke maar terechte overwinning. Er konden nog een hoop dingen beter maar de belangrijke twee punten zitten in de tas.

Volgende week zal DWS de tegenstander zijn. Dit team uit Kootwijkerbroek heeft na afgelopen zaterdag de tweede plaats overgenomen van Hellas’63. Het verschil tussen Telstar en DWS is nu drie punten. Telstar mag zich dus al kronen tot ‘Herbstmeister’ maar gaat er alles aan doen om zaterdag het gat naar de nieuwe nummer twee van de poule te vergroten. We hopen jullie allen te zien om 16:00 in de ‘Veluwehal’ in Barneveld. Tot dan!

Verslag: Lois de Korte