Na de valse start van vorige week in Utrecht, mocht het vlaggenschip van Telstar/ Schoonderbeek voor het eerst weer aantreden op het vertrouwde thuiscomplex aan de Middelaarseweg. Met het mooie weer op het terras was er zeker geen sprake van een doelpuntenregen, toch bleven de punten niet onopgemerkt in Hoevelaken.

Viko is geen onbekende voor Telstar, vorig seizoen troffen de ploegen elkaar ook al een aantal keer. De wedstrijden waren eigenlijk altijd spannend, vol strijd en was er sprake van gelijkwaardige ploegen, die beiden niet altijd het beste in zichzelf naar boven lieten komen. Vraag was dan ook, zou dit deze keer wel lukken?

Waar er vorige week nog sterk werd gestart met de aanval, kwam dit tegen de ploeg uit Vianen maar stroef op gang. Ondanks dat er in de eerste fase de nodige kansen werden gecreëerd, waren er ook veel ‘één schots aanvallen’ doordat de looplijnen, eindpass en afronding slordig was, wat ervoor zorgde dat Viko uit kon lopen naar een 2-5 voorsprong.

Telstar wist zich echter op tijd te herpakken en kon net voor rust door een aantal vlot lopende aanvallen weer aanhaken (ruststand 6-7).  Na de rust kon Telstar de puntjes op de I zetten wat betreft het verdedigende werk en wist de ploeg uit Vianen in de gehele tweede helft ook nog maar twee keer te scoren.

Er kan dan ook zeker geconcludeerd worden dat de overwinning is behaald op basis van het verdedigende werk. Volgende week zal er gespeeld worden tegen het bekende
Noviomagum. In de oefenreeks werd daar nog nipt van verloren. Willen we daar een kans maken op de punten, moet er sprake zijn van de combinatie van wedstrijd één en twee, namelijk stabiel verdedigen met daarbij scherpte in de aanval.