Onder tropische omstandigheden hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk een fraaie prestatie geleverd door hoofdklasser Sporting’70 VR1 in Utrecht met maar liefst 0-4 te verslaan.

Daarmee blijven de Spartanen volop in de race om de knock out fase van de KNVB beker te bereiken.

Vorige week werd er tegen topklasser Saestum al een goede teamprestatie geleverd en ook nu liet Sparta Nijkerk zien een goed collectief te zijn. De vooraf gemaakte afspraken werden geweldig uitgevoerd en Sporting’70, dat een klasse hoger speelt dan de Spartanen, had daar de nodige moeite mee.

Al in de 8e minuut kwam Sparta Nijkerk op voorsprong. Elvira Dokter stuurde Jolien van Looijengoed de diepte in en 1 op 1 met de keepster werd de bal koeltjes in het doel geschoten. Nog geen 2 minuten later ging de bal op de stip, toen Benthe Pater onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Christianne van de Kraats benutte de strafschop en zo stond er na 10 minuten al een 0-2 op het scorebord. Sparta Nijkerk controleerde de wedstrijd en Sporting’70 was niet echt bij machte om gevaarlijk te worden. Vlak voor rust zorgde Elouise van Ginkel voor het hoogtepunt van de middag door met een geweldige volley de 0-3 binnen te schieten. Met een tevreden gevoel werd na 45 minuten de schaduw opgezocht om even bij te komen.

Na rust probeerde Sporting’70 het initiatief iets meer naar zich toe te trekken, maar toen Benthe Pater in de 56e minuut de 0-4 binnenschoof (na een fraaie assist van Ilse Martens) was het verzet definitief gebroken. De vermoeidheid sloeg bij beide teams toe. De Spartanen speelden het duel professioneel uit en kregen zelfs nog goede kansen om de score nog verder op te voeren. Dat gebeurde niet en zo floot de scheidsrechter na 90 minuten af. Moegestreden, maar meer dan voldaan konden de punten mee terug naar Nijkerk.

Volgende week zaterdag speelt Sparta Nijkerk de laatste poulewedstrijd voor de beker, uit tegen Delta Sports ’95 VR1. Een gelijkspel is dan voldoende om de volgende ronde van de landelijke beker te bereiken, maar uiteraard gaan de Spartanen weer vol voor de winst.

Verslag: Hans Stam