Sparta Nijkerk heeft haar winstpartij afgelopen week in de KNVB-beker een goed gevolg gegeven. Op eigen veld werd in de competitie met 5-1 gewonnen van ODIN’59. Spits Mark van der Weijden maakte een hattrick. De bal lag er bij Sparta al na negen minuten in. Mark van der Weijden was hiervoor verantwoordelijk. ODIN kwam op gelijke hoogte toen aanvankelijk een bal werd geblokt, maar in de rebound werkte aanvoerder Niels Jager de bal in de goal. Even voor rust was een intikkertje van Mark van der Weijden goed voor de 2-1. Na rust had ODIN op gelijke hoogte kunnen komen, maar een goal werd afgekeurd omdat de voorzet, die eraan vooraf ging, eerder over de achterlijn ging. Naarmate de tweede helft vorderde won Sparta Nijkerk aan zelfvertrouwen. Met een afstandsschot maakte Roy Bakkenes de 3-1. Wesley de Laat kopte de 4-1 binnen en even voor tijd maakte Mark van der Weijden zijn derde goal. Eindstand: 5-1. Sparta heeft nu negen punten uit zes wedstrijden.Tekst: Kees van den Heuvel. Foto’s: Aalt Guliker.