Sparta Nijkerk heeft met enig geluk één punt weten te behouden uit het duel tegen HSC’21 uit Haaksbergen. Het werd 1-1 op de Ebbenhorst, waarbij de Nijkerkers pas in de rumoerige slotfase een gelijkspel wisten af te dwingen. Het duel in Nijkerk kwam langzaam op gang; het leek wel of beide teams er niet zo zin in hadden. De eerste goal van de tegenstander viel in de 67ste minuut. Het was een afvallende bal die een beetje onverwacht uit de lucht kwam vallen, maar werd wel goed afgemaakt door Yannik de Vries.

De emoties liepen uiteindelijk hoog op in de slotfase. Stefano Fransberg had een goed geplaatst schot maar de keeper van HSC bracht redding. In blessuretijd kwam Sparta Nijkerk op de valreep langszij via Mike Ahrens. Sparta Nijkerk nam geen genoegen met een gelijkspel en haalde alles uit de kast om een zege veilig te stellen. Er volgde een goal van de Nijkerkers, maar die werd afgekeurd wegen buitenspel. Het mocht geen soelaas bieden. Sparta Nijkerk staat inmiddels op een elfde plek in de competitie.

Tekst: Kees van den Heuvel.
Foto’s: Aalt Guliker.