Op overtuigende wijze heeft Sparta Nijkerk dinsdagavond 19 september Unitas uit het bekertoernooi gewipt. De Nijkerkers wonnen op eigen veld met 4-2 van de ploeg uit Gorinchem en is hiermee door naar het hoofdtoernooi. De eerste goal in de natte eerste helft zat er al na drie minuten in. Roy Bakkenes zette voor vanuit een hoekschop en Fonville kopte binnen. Daarna bleef Sparta strijdvaardig en controleerde de wedstrijd. Uit een prachtige aanval van Roy Bakkenes en Jesse Buitenhuis was het daarna Sterling die Sparta op een comfortabele 2-0 bracht. Het fysiek sterke Unitas kwam af en toe ook gevaarlijk uit de bocht, maar doelman Swaneveld redde goed. Na rust leek Sparta Nijkerk de grip op de wedstrijd even te verliezen. Het bleek een kwartiertje waarin het onnauwkeurig speelde met twee goals voor de tegenstander als gevolg. Jesse Buitenhuis zette uiteindelijk de verhoudingen weer in de juiste positie toen hij de 3-2 maakte. Op dat moment regende het trouwens ook gele kaarten, waaronder eentje voor de trainer van Unitas die buiten de belijning trad.  Tot slot was er nog een schot van Sterling op de lat en maakte Bakkenes een einde aan alle onzekerheid door de 4-2 binnen te schieten vanuit een vrije schop. Foto en tekst Kees van den Heuvel

Via deze links kunt u interviews beluisteren naar aanleiding van deze wedstrijd van Mark Kloostra met Reynaers en trainer Speelziek: