Radio Eemland, de legendarische radiopiraat uit de jaren ’80, maakt een triomfantelijke comeback op de FM-band! Na maar liefst 34 jaar afwezigheid is Radio Eemland terug op de vertrouwde frequentie van 95,4 MHz. Met trots delen we mee dat ons radiostation vanaf 1 augustus weer te beluisteren zal zijn via de FM in groot Amersfoort, daarnaast via DAB+ kanaal 10b in een groot deel van midden Nederland, van Veenendaal tot vlak voor Zwolle. Het avontuur begon drie jaar geleden toen Radio Eemland op een legale manier opnieuw tot leven werd gebracht door initiatiefnemers Paul van Selm en Tom Kelbling, samen met een enthousiast groepje radio liefhebbers. Via internet en DAB+ wisten we een prachtig gebied te bereiken waar maar liefst 1.300.000 mensen wonen.

Het station heeft altijd pretentie gehad en kijkt vooruit, met als doel een vooraanstaande positie te verwerven in het drukke radiolandschap in midden Nederland. Ondanks een niet helemaal eerlijk verlopen veiling vorig jaar, hebben we nooit opgegeven en zijn we blijven zoeken en strijden voor een FM frequentie. Dankzij intensief lobbywerk en doorzettingsvermogen is het nu werkelijkheid geworden. “We hebben met ons gehele team inmiddels een mooi radiostation weten neer te zetten, daar zijn we als bestuur natuurlijk uitermate trots op. De komende maanden zullen we doorschakelen en door professionaliseren. Iedereen weet dat je in dit wereldje soms lastige en moedige beslissingen moet nemen wil je mee kunnen blijven doen. We hebben een prachtig team van medewerkers en hebben er alle vertrouwen in dat het feestje alleen maar mooier gaat worden” Aldus Station manager Paul van Selm.

Het technische brein achter Radio Eemland is Tom Kelbling. “We zijn klaar voor een nieuwe fase in de radiowereld. We hebben de afgelopen 3 jaar al enorm veel geoptimaliseerd op technisch gebied. We blijven onze luisteraars verwennen met de lekkerste classics uit de 70’s en 80’s in een goede kwaliteit wat mensen inmiddels van ons gewend zijn. Als de techniek ons niet in de steek laat zijn we vanaf 1 augustus weer te beluisteren via FM 95,4 MHz. We kunnen niet wachten om ook deze uitdaging aan te gaan”.