Op dinsdag 30 augustus verzorgt Minne Veldman het laatste orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk van Nijkerk. Hij speelt een programma dat is samengesteld uit verzoeknummers. 

Programma

De Psalmen zijn geliefd en zo zijn er drie stuks op dit verzoekprogramma te vinden: ‘Inleiding, Trio en Koraal Psalm 84’ van Willem Hendrik Zwart, ‘Partita Psalm 102’ van Herman van Vliet en ‘Fantasie Psalm 56 vers 6’ van Minne Veldman komen aan bod. Verder zijn onder meer het ‘Basso Ostinato’ van Georg Friedrich Händel, de ‘Fanfarria Imperial’ van Padre Antonio Soler en de bekende ‘Toccata’ van Léon Boëlmman te horen. Een bijzonder stuk dat zal klinken is de ‘Marsch voor het Orgel of de Forte piano’ van Sicco Albertus Hempenius. Hij was zelf beiaardier en organist in Nijkerk in de jaren 1815-1821 en droeg dit stuk op aan onder anderen burgemeester Engelbert George Ardesch. Ooit in het verleden moet dit stuk dus door Hempenius zelf in de Grote Kerk gespeeld zijn. Alle details over het programma en een uitgebreide toelichting op de stukken zijn te vinden op www.orgelnijkerk.nl.

Bezoekersinformatie

Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Aan de uitgang is er een collecte. Na afloop kunnen de luisteraars napraten en een kopje koffie of thee drinken in ‘t Gasthuus naast de kerk.

Foto: Matthias van Bloemendaal.