Ook in de gemeente Nijkerk zijn kinderen die pleegouders nodig hebben. Kinderen horen thuis, en als dat niet kan, dan zo thuis mogelijk. Soms zitten kinderen thuis zo in de knel dat een veilige plek ergens anders nodig is. Een warme plek in een ander huis, waar het kind zich ‘thuis’ mag voelen. Het liefst dichtbij, in hun vertrouwde omgeving, met school en vriendjes in de buurt. Daarom zoeken pleegzorgorganisaties naar pleegouders in de gemeente Nijkerk.

In Nederland wachten bijna 900 kinderen

In Nederland wachten bijna 900 kinderen op een plek in een pleeggezin. Ze kunnen om allerlei redenen niet of niet helemaal thuis wonen. Ook in de gemeente Nijkerk bieden veel pleeggezinnen een thuis aan een kind – of zelfs meerdere kinderen. Toch kunnen we door het tekort aan pleegouders een kind niet altijd een plek geven die écht bij haar of hem past. Waar het zich thuis kan voelen. En dit gaat om kinderen bij jou in de buurt, op jouw school of uit jouw kerk!

Migratieachtergrond

We zoeken ook pleegouders met een migratieachtergrond. Met zo’n achtergrond kun je namelijk extra goed passen bij sommige pleegkinderen.

Voor korte of langere tijd

Pleegouders zijn er in alle soorten en maten. En pleegzorg is er in verschillende vormen. Er is pleegzorg voor zolang als nodig. Soms is dat maanden, soms jaren, soms tot een kind volwassen is. Maar er is ook pleegzorg in het weekend of in de vakantie. Dat is voor kinderen die maar een deel van de tijd een tweede thuis nodig hebben. En crisispleegzorg, voor kinderen die meteen uit een onveilige situatie moeten. Via Steunouder Nijkerk kun je ouders af en toe wat steun geven. Zie www.pitnijkerk.nl.

Bij bekenden

Ook als iemand de zorg voor een kind overneemt in de eigen familie- of sociale kring kan dat pleegzorg worden. Dit is bijvoorbeeld bij oma en opa, vrienden van ouders, iemand van school, de moskee of de club. Ook deze pleegouders krijgen hulp, begeleiding en extra (financiële) ondersteuning.

Word pleegouder!

Jaarlijks besteden gemeenten in de Week van de Pleegzorg (in 2023 van 1 tot en met 8 november) extra aandacht aan pleegzorg. We hopen dan dat nieuwe pleegouders zich aanmelden. Als gemeente Nijkerk willen we ook buiten de Week van de Pleegzorg mensen enthousiast maken voor het pleegzorg. Zodat ieder kind de kans krijgt om zo thuis mogelijk op te groeien!

Meer weten?

Bezoek eens een informatieavond. Er is er elke maand wel één in de buurt! Kijk op www.ikwilpleegouderworden.nl