Zaterdag 18 januari 2020 organiseerde het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps een nieuwe editie van het Solistenconcours. Dank aan Doornhof Verzekeringen voor de sponsoring van dit Solistenconcours. Alle leden van de vereniging konden zich aanmelden als deelnemer voor deze dag. Uiteindelijk kwamen 20 leerlingen/ensembles uit in drie divisies: beginner, amateur en gevorderd. Zij speelden onder toeziend oog van geïnteresseerd publiek een stuk van hun keuze en werden beoordeeld door een vakkundige jury. Nadat alle deelnemers uit een divisie gespeeld hadden, vond de prijsuitreiking plaats.

Elke divisie kende zijn eigen winnaar die met de wisselbeker naar huis ging. Emma van Os in de divisie beginners, Rosa van Os in de divisie amateurs en Danielle Goudswaard in de gevorderde divisie. Rosa van Os behaalde tijdens de vorige editie van het Solistenconcours de eerste prijs in de beginnersdivisie, promoveerde naar de amateurs divisie en sleepte ook daar meteen de eerste prijs in de wacht! Danielle Goudswaard deed hetzelfde de vorige editie bij de amateurs en nu bij de gevorderde divisie. Een onwijs knappe prestatie! Het winnende ensemble won de felbegeerde ensembledonuts.

Elke deelnemer of ensemble kreeg waardevolle feedback mee van de jury en kan zichzelf hiermee verbeteren. We kijken uit naar de volgende editie van dit prachtige evenement!

In de video ziet u alle deelnemers voorbij komen van beginner tot gevorderd.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps? Volg ze op Facebook of Instagram (nijkerks_nsfc) om op de hoogte te blijven.