Als werkend Nederland de dag er al bijna op heeft zitten, gaat Lydia Petersen de straat op. Voor de zomer is Petersen aangesteld als nieuwe jongerenwerker in Nijkerk.

Lydia Petersen (24) is de opvolger van Lars Oostland, die eerder dit jaar Nijkerk achter zich liet om jongerenwerk te verrichten in Zeewolde. Al heeft ze liever niet dat we opvolger zeggen. Lachend: ,,Als mensen dat zeggen ga ik er vaak een beetje tegenin. Ik ben niet de opvolger van Lars, ik ben de nieuwe jongerenwerker. Ik doe het op mijn manier en daar heb ik ontzettend veel zin in.”

UITDAGING Petersen komt uit Amersfoort, maar heeft vroeger ook lange tijd in het buitengebied van Putten gewoond, vlakbij Nijkerk. Ze werkte voorheen als gespecialiseerd pedagogisch medewerker op BenBelle Kinderopvang in Vathorst. In mei is ze begonnen aan haar nieuwe functie die niet helemaal vergelijkbaar is met wat ze hiervoor deed. ,,Ik heb lang bij de kinderopvang gewerkt met kleuters maar ik was toch wel op zoek naar een extra stukje uitdaging. Jongeren trekken me iets meer, het is een doelgroep die me echt aanspreekt.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Privecollectie