De eerste ploeg van Telstar mocht voor het eerst sinds afgelopen maart weer eens in competitieverband aantreden in sporthal de Slag. Afgelopen 21 januari wist Telstar 1 voor het laatst een competitiewedstrijd te winnen op Sportpark Middelaar. Het team was aan een nieuwe overwinning toe.  Telstar begon voortvarend aan de wedstrijd. Door twee snelle goals van de in de basis teruggekeerde Sarah van der Meer, stond Telstar vanaf het begin van de wedstrijd aan de goede kant van de score. Langzaamaan werd deze voorsprong uitgebreid en bij een 5-1 tussenstand voelde de coach van KCD zich genoodzaakt een time-out te nemen. De bezoekers kregen het hierna iets beter op de rit en wisten wat makkelijker de korf te vinden. Echter werd het gat niet kleiner omdat ook de thuisploeg bleef doorscoren. Drie minuten voor rust stond het hierdoor 10-6. Door nog twee doelpunten aan de Hoevelaakse zijde werd er gerust met een tussenstand van 12-6.

Na rust gingen beide ploegen op dezelfde voet verder. Telstar was duidelijk de betere partij, maar de bezoekers uit Doorn wisten met name via één speler de korf wel te vinden. Dat was echter niet genoeg om terug in de wedstrijd te komen. Telstar wist over veel schijven te scoren. Veelzeggend is daarbij dat alle basisspelers op het scoreformulier gezet konden worden. De equipe van Maarten de Jong en Henk van Ginkel oogde fit, gretig en aanvallend geduldig en kwam hierdoor de gehele wedstrijd niet in de problemen. De score in de tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft. Hierdoor floot de scheidsrechter af met een eindstand van 24-12 op het bord. Telstar gaat na twee speelronden aan kop in de competitie. De ploeg heeft als doel om kampioen te worden. Aanstaande zaterdag wacht de derde Nijkerkse derby sinds de zomer. Om 16.20 uur zal sporthal Watergoor in Nijkerk het decor zijn van deze wedstrijd.