In een bijzonder spannende wedstrijd hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk met 0-0 gelijk gespeeld tegen mede-koploper IJzendijke VR1. De Spartanen waren daar het meest tevreden mee.

Het Zeeuwse IJzendijke kwam als koploper naar Nijkerk toe. Net als Sparta Nijkerk had het in de eerste 6 wedstrijden 15 punten behaald, maar met een imposant doelsaldo van 30 voor en 8 tegen stond het op de 1e plek. Om aanspraak te maken op de 1e periodetitel moest Sparta Nijkerk dus eigenlijk zien te winnen van IJzendijke. Dat werd een lastig karwei tegen een zeer sterk en ervaren team dat elkaar blindelings wist te vinden.

IJzendijke liet de bal in hoog tempo rondgaan, vaak in 1 beweging door van de ene speelster naar de andere. De Spartanen moesten het initiatief in het eerste kwartier dan ook aan de tegenstander laten. Daarna kroop Sparta Nijkerk steeds meer uit de schulp en ontstonden er ook kansen. De eerste waren nog voor IJzendijke, vooral met schoten van afstand, maar een kopbal van Elouise van Ginkel en een bal van de lijn gehaald waren tekenen dat de Spartanen in de wedstrijd groeiden. Met dank ook aan een geweldige Heidi Beerthuijzen op de goal werd de kleedkamer opgezocht met een 0-0 ruststand.

Ook in de tweede helft was het een boeiend gevecht, waarbij IJzendijke opnieuw de overhand had. Het dacht ook op voorsprong te komen in de 62e minuut, maar de uitstekend leidende scheidsrechter had buitenspel geconstateerd en dus ging het feest niet door voor de Zeeuwse vrouwen, die op jacht gingen naar de winst. Het werd een schaakspel tussen 2 ploegen die dezelfde speelstijl hanteerden. Mede door een stukje vermoeidheid ontstonden er wat meer ruimtes op het veld, maar beide verdedigingen gaven geen krimp. De kansjes die Sparta Nijkerk kreeg werden niet zorgvuldig genoeg uitgespeeld, terwijl IJzendijke in blessuretijd nog de grootste kans kreeg. Gelukkig voor de Spartanen verdween de bal echter over het doel en niet er in.

IJzendijke was enigszins teleurgesteld en Sparta Nijkerk koesterde het punt. Een uitstekende teamprestatie tegen een ijzersterke tegenstander. Coach Andrea Nagel ziet haar nieuwe team met de week groeien en dit punt tegen de koploper is een bevestiging van de positieve ontwikkeling die de vrouwen van Sparta Nijkerk doormaken.

Om nog kans te maken op de 1e periodetitel zal Sparta Nijkerk volgende week moeten winnen bij Wartburgia VR2 en moeten hopen dat IJzendijke thuis punten verspeelt tegen Spirit VR1.

Verslag: Hans Stam