Nijkerker Jorrit Fiegen, geboren en getogen Spartaan, maakte zaterdag 29 juli zijn debuut bij Zondag Vierde divisionist Hoogland in een oefenduel tegen Scherpenzeel. Het werd 1-3 in het voordeel van Hoogland. Fiegen speelde van de drie helften van een half uur de tweede en derde helft. Hoe bevalt het? Jorrit Fiegen: Een beetje een moeilijke vraag na een week. We hebben nu drie keer getraind. Vorige week zondag zijn we begonnen en nu is er het eerste potje twee keer een half uur. De eerste indruk is goed, alleen is het afwachten hoe het zich doorzet de komende weken.

Jij heb ongetwijfeld een gesprek gehad met trainer Raymond Prins over jouw toekomstige rol op het veld. Wat heeft hij met jou voor?

Jorrit Fiegen: Eigenlijk heb ik Raymond al gesproken toen ik weg ging bij Sparta Nijkerk. Toen zat hij er ook al. Ik heb vervolgens gekozen voor SVL en Raymond werd weer trainer bij Hoogland. Zo kwamen we weer met elkaar in contact. Ik denk dat hij in mij een middenvelder ziet die veel diepte en arbeid kan brengen. Dus, ik hoop dat hij dat nodig heeft. Ik speelde vorig jaar middenmoot 1e klasse, dus eerst maar eens laten zien of ik de vierde divisie aan kan.

Je ging eigenlijk met pijn in je hart weg bij SVL want daar had je het ook enorm naar je zin.

Jorrit Fiegen: Ja, ik had het er enorm naar mijn zin. Echt waar. Het is dat ik van mezelf een prikkel had, zeg maar, om te kijken of  ik weer meer omhoog kom en misschien is het ook iets dichterbij. Maar dat is dan ook echt de enige reden om weg te gaan bij SVL. Ik mis de jongens nog elke dag.

Ik zag jou heel amicaal praten met Eric Speelziek (trainer van Sparta Nijkerk).

Jorrit Fiegen: Ja, dat is een tijdje anders geweest, he. Misschien is dit het juiste moment om een misverstand de wereld uit te helpen. Er ging een beetje het verhaal dat ik ooit weg ben gegaan vanwege Eric. Nou, wat waar is dat ik heel weinig speelminuten kreeg. Dan vind je de trainer soms een lul, om het even plat te zeggen.

Maar Eric was geen lul.

Jorrit Fiegen: Nee, Eric is nog steeds één van de beste trainers die ik ooit heb gehad. Op dat moment zat het er voor mij niet in. Dan roep je als jong ventje misschien wel iets wat niet zo handig is.

Kom je ooit nog eens terug bij een voetbalclub in de gemeente Nijkerk, welke club dan ook?

Jorrit Fiegen: Terug kom ik sowieso. Dus dat staat vast. Alleen de vraag is in welke rol. Ik heb vrienden bij het tweede spelen. Mocht het bij Hoogland zo goed gaan, dat Arjen (Ruitenbeek, red.) aan de lijn hangt…  Het zal altijd verleidelijk voor me zijn, maar ik ben geen jongen die een half jaar bij een club speelt. Daarom heb ik ook 4 jaar bij SVL gezeten  Knallen bij vv Hoogland heeft nu prio. Daar is nu alles op gefocust. En wat er dan ooit komt zijn zorgen voor later.’

Interview en foto’s Kees van den Heuvel