Hoevelaken moest het zaterdag opnemen tegen Otterlo. Beide ploegen verstonden in het onderlinge duel de kunst om erop en erover te gaan bij hun tegenstander. Echter, Otterlo deed dat rond de thee van 0-2 naar 3-2 en Hoevelaken in de slotfase van 2-3 naar 5-3. Daarmee bleven de punten verdiend op Kleinhoven en kan er weer even naar boven worden gekeken. “We hebben verloren op conditie en daadkracht”, klonk het uit het Otterlose kamp. Met die uitspraak lijkt de wedstrijd in één zin geanalyseerd.

Hoevelaken en Otterlo maakten er een onderhoudende wedstrijd van. Beide ploegen zochten de aanval, wilden spelen voor de winst en zo werden regen en kou langs de zijlijn even naar het tweede plan verwezen. De aanvallende impulsen van beide ploegen leverden in eerste instantie niet veel meer op dan een aantal schotpogingen, waarbij de ballen in de ballenvangers terecht kwamen.

In de 19e minuut van de wedstrijd kreeg Hoevelaken een vrije trap te nemen op een kansrijke positie van het doel. Wie anders in deze minuut dan de man met rugnummer 19, Joep Timmerman, moet zich dan met dit buitenkansje bemoeien. Met een perfecte trap krul hij de bal in de korte hoek, volledig kansloos voor de doelman.

Zonder hele grote mogelijkheden aan beide kanten, maar wel met een enorme inzet aan de Hoevelakense kant, tikte de tijd door naar de 32e minuut. Een prachtige combinatie aan de zijlijn bracht de bal opnieuw bij Joep Timmerman, die met een leep steekballetje Roan van de Pol in stelling bracht, die de bal tussen de benen van de goalie in de touwen schoot. Hoevelaken kwam daarmee op een riante voorsprong, maar die verdween ook al weer snel als sneeuw voor de zon. Vanaf de aftrap verkleinde Otterlo de marge weer tot één na een schot over de grond van afstand en toen de arbiter van dienst een overtreding van Otterlo niet bestrafte en de gasten vervolgens op 2-2 kwamen, waren de rapen even gaar. Buitenproportioneel protesteren leverden een aantal gele kaarten op, maar dit kon niet voorkomen dat er met een gelijke stand werd gerust.

Halverwege de tweede helft, toen de Hoevelakense supporters nog altijd het gevoel hadden dat het wel goed zou komen deze dag, kreeg ook Otterlo een vrije trap te nemen. Bijna vanaf dezelfde plek als waarvandaan Joep Timmerman in de eerste helft de score opende, kwam ook Otterlo op voorsprong. De bal was weliswaar minder goed geraakt, maar via de muur veranderde de bal van richting, wat doelman Gijs Leebeek kansloos maakte.

Echter niet getreurd, want wat Otterlo kon, kon ook Hoevelaken. Nog in dezelfde minuut zette Siem Kooistra vanuit een hoekschop zijn hoofd met volle kracht tegen de bal, om met overmacht de 3-3 op het bord te koppen. Beide ploegen namen met deze stand echter geen genoegen en zowel Hoevelaken als Otterlo gingen vol voor de winst. Die kwam uiteindelijk terecht bij Hoevelaken. In de laatste minuut van de officiële speeltijd deed invaller Jesse van den Ham hetzelfde als zijn teamgenoot Siem Kooistra twintig minuten eerder. Met een ferme kopbal zorgde hij eveneens vanuit een hoekschop voor de 4-3. Het was voor Hoevelaken nog wel even billen knijpen, maar in de extra tijd kwam na de zoveelste mooie aanval de bal opnieuw terecht bij Jesse van den Ham, die de achterlijn opzocht en de bal in de voeten van Paul Eleveld schoof. De middenvelder liet dit buitenkansje niet liggen en schoot Hoevelaken definitief in veilige haven.

Zaterdag 2 december heeft Hoevelaken een vrije speelronde vanwege een oneven aantal ploegen in de competitie. Voor Hoevelaken gaat de competitie dus verder op 9 december, de laatste speeldag van 2023, met een thuiswedstrijd tegen WAVV, de huidige nummer 2 op de ranglijst. Deze ‘topper’ levert op papier weer een mooie wedstrijd op en laten we hopen dat Hoevelaken met een resultaat tegen de ploeg uit Wageningen met een goed gevoel de winterstop ingaat.

Scoreverloop: 19. Joep Timmerman 1-0, 32. Roan van de Pol 2-0, 33. en 43. Otterlo 2-1 en 2-2; 69. Otterlo 2-3, 70. Siem Kooistra 3-3, 90. Jesse van den Ham 4-3, 45 (+3). Paul Eleveld 5-3.

Opstelling: Gijs Leebeek; Ludo Horst, Tein Schuiteman, Jordy Zieltjes, Pascal de Jong (63. Joeri van den Hoeven); Paul Eleveld, Joep Timmerman (74. Jesse van den Ham), Siem Kooistra, Roan van de Pol; Daan Vinke, Daniel Bezembinder (63. Robin Elverding).

De Haen Man van de Wedstrijd: Jordy Zieltjes

Bron: Robert Kreuning