Tijdens een inderhaast belegde oefenwedstrijd heeft Sparta Nijkerk maandagavond 7 augustus niet weten te winnen van DOVO. In Veenendaal werd het 2-1 voor DOVO. De uitslag was een beetje geflatteerd. Sparta Nijkerk werkte keihard en controleerde de wedstrijd, maar het waren de Veenendalers die zeer efficient met de kansen omsprongen. In de 36ste minuut van de eerste helft ontfrutselde Nick Hak van DOVO de bal en ontdeed zich van zijn tegenstander bij Sparta. Vervolgens werd de 1-0 binnengeschoven. Tot dat moment was DOVO nog nauwelijks in de buurt van het doelgebied van Sparta Nijkerk geweest. Even voor rust viel ook nog de 2-0 door een kopbal van dezelfde Hak. Na rust werd er flink gewisseld bij Sparta Nijkerk. Dit had geen soelaas. Toch viel er een goal. In de laatste minuut van de tweede helft werd Noah Plug onderuit gehaald en dat betekende een strafschop voor Sparta. Mark van der Weijden joeg de bal in het net. Eindstand: 2-1.