De heren van Flevo speelden zaterdag avond tegen Hydrofiel uit Nijmegen. Deze studenten club had alle 4 hun wedstrijden gewonnen en men kon een zware wedstrijd tegemoet zien. De Nijkerkers werden deze wedstrijd gecoacht door Jurjen Engelsman. Hij liet het team met een pressing halve veld tactiek starten.

In het begin van de wedstrijd kreeg Flevo een strafworp. Deze werd echter op de paal geschoten. Mark Stolk zorgde voor het eerste doelpunt van deze wedstrijd. Robert Koelewijn verdubbelde de score door te scoren uit een man-meer situatie, (2-0).

In de tweede periode wisten beide teams maar 1 keer te scoren. De bezoeker wisten een strafworp te benutten. Mark Stolk scoorde voor Flevo uit een uitbraak. (3-1).

De derde periode begon met een man meer situatie voor de thuisploeg. Deze werd niet benut. Wel was het opnieuw Mark Stolk die scoorde uit een uitbraak. Daarna kwam Hydrofiel redelijk terug in de wedstrijd door 2 keer achter elkaar te scoren. Flevo liep verder uit door het benutten van een man-meer situatie.  Ad van Twillert scoorde op aangeven van Robert Koelewijn de (6-3).

In de laatste periode liep Flevo eigen redelijk eenvoudig uit door drie doelpunten op rij, door Ingmar Loos, Wouter Haandrikman (midvoor actie) en Mark Stolk. Met nog 10 seconden op de klok konden de bezoekers nog iets terug doen (9-4).  Zo liep Hydrofiel tegen zijn eerste nederlaag aan in deze competitie.

Periode standen: 2-0, 1-1, 3-2 en 3-1. Eindstand 9-4.

Doelpunten Flevo: Mark Stolk (5), Robert Koelewijn, Ad van Twillert, Wouter Haandrikman, Ingmar Loos (1).

De volgende wedstrijd is thuis op zaterdag 5 november tegen de Woelwaters uit Harderwijk en start om 18.45 uur.