Na twee zure nederlagen heeft sc Hoevelaken de eerste competitiepunten te pakken. Dat ging ten koste van SKV, dat ook nog zonder punten naar Kleinhoven kwam en ook zonder punten weer vertrok.

Lang zag het er niet naar uit dat Hoevelaken tegen SKV een resultaat in de wacht zou slepen. Na een flitsende start met een bal op de binnenkant van de paal van Arslan Gümüs in de zesde minuut zat er weinig samenhang in het Hoevelakense spel. Hoevelaken speelde de minste wedstrijd van de drie tot nu toe en toonde zich verdedigend kwetsbaar zonder de geschorste aanvoerder Pascal de Jong. Doelman Gijs Leebeek stond echter zijn mannetje en net als tegen Zwart-Wit en Otterlo hield hij met een aantal knappe reddingen Hoevelaken in de race. Op de inzet in de 37e minuut had ook de Hoevelakense ‘Man van de Wedstrijd’ echter geen verweer zodat Hoevelaken met een 0-1 achterstand ging rusten.

Het plan dat hoofdtrainer Harry Oussoren voor de wedstrijd had uitgedokterd, met onder anderen een eerste basisplaats voor Jeffrey Huisman na bijna twee jaar blessureleed en het doorschuiven van middenvelder Olaf de Rijk van de punt naar achter naar de punt van voren, bleek toch niet helemaal de juiste strategie. Meerdere spelers haalden niet hun niveau van de eerste twee wedstrijden en uitgezonderd een aantal aardige aanvallen viel het meeste gevaar in het Hoevelakense strafschopgebied te noteren, in plaats van bij de gasten uit Wageningen. Met drie wissels in de rust ging de bijl in met name het middenveld, maar het elftal van Hoevelaken begon pas echt lijn te krijgen toen met nog een kwart wedstrijd te gaan Robin Elverding in de ploeg werd gebracht. De technische middenvelder speelde in de eerste wedstrijden nog onder zijn niveau, maar viel tegen SKV uitstekend in. Hoevelaken kreeg meer vat op het spel en waar een gelijkspel met een beetje geluk het hoogst haalbare leek, gaven twee hoekschoppen in de slotfase van de wedstrijd de doorslag. Eerst kopte Joeri van den Hoeven raak na een enorm gegrabbel van de Wageningse sluitpost en niet veel later zette Joost van de Heuvel zijn hoofd tegen de bal om hard en onhoudbaar de winnende treffer aan te tekenen. Het doelpunt werd gevierd als een kampioenschap, want de opluchting was groter dan de tevredenheid over het spel.

Komende zaterdag moet Hoevelaken zelf naar Wageningen, om de degens te kruisen met ONA ’53. Aanvang 15.00 uur.

Opstelling: Gijs Leebeek; Heddwyn ten Brink, Joost van den Heuvel, Siem Kooistra; Edwin Duijst, Paul Eleveld (46. Bas Hengeveld), Olaf de Rijk (46. Roan van de Pol), Jeffrey Huisman (46. Ludo Horst), Joeri van den Hoeven; Arslan Gümüs (65. Robin Elverding), Coen Bos.

Scoreverloop: 37. SKV 0-1; 78. Joeri van den Hoeven 1-1, 83. Joost van den Heuvel 2-1.

De Haen ‘Man van de Wedstrijd’: Gijs Leebeek.

Bron en Foto: Robert Kreuning