‘Kerststallen Gluren’ in Nijkerk is terug en duurt dit jaar extra lang, namelijk van 6 december tot en met 6 januari 2022. Tot nu toe hebben zich al dertig deelnemers opgegeven die hun kerststal graag laten zien aan bezoekers. ,,De achterliggende gedachte van ‘Kerststallen Gluren’ is verbinden, vertellen en elkaar ontmoeten op een veilige plek”, aldus initiatiefneemster Trudy Molenaar.

Molenaar heeft vorig jaar de Facebookpagina ‘Kerststallen Gluren Nijkerk’ aangemaakt, die inmiddels meer dan 560 volgers heeft. Daar kan men zich ook opgeven om mee te doen en een foto van de kerststal plaatsen. Echtgenoot Mark Doornhof houdt via een link de stand van de kerststallen bij en de adressen waarop deze zijn te vinden. Vanaf 6 december is deze link beschikbaar. Het ‘Kerststallen Gluren Nijkerk’ wordt, ongeacht corona, een jaarlijks terugkerende happening. Molenaar heeft de aanzet gegeven en hoopt dat er mensen zijn die dit van haar willen overnemen. ,,Ik vind dit wel iets voor een evangelisatieproject, want we zijn met het kerstverhaal bezig.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl Foto: Familie Doornhof. Meer informatie: Trudy Molenaar, Wallerstraat 145 in Nijkerk, mobiel: 06 – 38 89 30 35. E-mail: kerststalnijkerk@gmail.com