Bijna was Veensche Boys in haar tweede bekerduel met een stunt bij SDC Putten vertrokken. Bij rust stond het 0-3 in het voordeel van de ploeg van Erik Assink. Na rust trok SDC Putten de stand binnen een kwartier weer gelijk en gaf in de 72ste minuut het genadeschot: 4-3.

Op het hete kunstgras van sportpark Puttereng dreigde aanvankelijk een complete afgang voor SDC Putten. Veensche Boys kwam binnen een half uur op een comfortabele 0-3 voorsprong, mede doordat de verdediging van Putten door het pressievoetbal van de Blauwe Helden helemaal murw werd gespeeld. De eerste goal werd namens de Boys gemaakt door Julian Buitenhuis die een simpel zijwaarts geleverd schot in de goal zag hobbelen. Doelman Theodorie Velanas had de bal zeker kunnen tegenhouden, maar leek helemaal gedesorienteerd. De tweede goal was een kopbal van Levi Haringsma na een voorzet van Nico van den Brom. Meestal is Levi altijd al een lachebek, ook al staat Veensche Boys met 0-7 achter, maar toen hij een goal maakte was hij helemaal in zijn nopjes getuige de vreugde-explosie op het veld. Even later werd het zelfs 0-3: Julian Buitenhuis zette de bal voor richting Nico van den Brom en die had vrij spel voor de keeper. Ondertussen had Corné Parol ook nog kunnen scoren, maar de bal belandde dusdanig keihard op de keeper, dat hij er zaterdagavond nog last van zal hebben. Wessel Bosman, de invalkeeper van Veensche Boys, had eigenlijk weinig te doen. Hij werkte een bal van Putten nog wel katachtig uit zijn goalgebied. Wat er daarna in de rust is gebeurd, is alleen maar gissen. SDC Putten kwam als herboren uit de kleedkamers en overrompelde Veensche Boys en binnen een kwartier tijd was de stand weer terug gebracht naar 3-3. De eerste goal viel al in de eerste minuut van de tweede helft: Roelf Oosterhoff scoort uit een voorzet van Saber Charif. Twee minuten kon Sabir Akachaou Achefay vrij inschieten, maar de bal kreeg hij niet onder controle en hij schoot hoog over. Nog geen minuut daarna werkte Achefay de bal alsnog binnen. Nog in de zestigste minuut maakte Buter de 3-3 in de korte hoek. Het was wachten op de volgende goal van Putten en die kwam er ook via Saber Charif. Julian Buitenhuis maakte in de tweede helft ook nog een goal maar die werd wegens buitenspel afgekeurd. Volgende week is de laatste bekerwedstrijd tegen FC Horst. Foto Kees van den Heuvel