Op 25 november verscheen Het Alexandriet Effect, het nieuwste boek van de lokale schrijver Frank van der Heijden. Dit keer heeft Frank een thriller geschreven. Deze avond gaat Ely Hackmann van Nijkerk Nieuws in Bibliotheek Nijkerk in gesprek met Frank over zijn schrijverschap, het schrijfproces en natuurlijk inhoudelijk over het boek. Tijdens deze avond op 1 december, is het boek te verkrijgen en schrijft Frank er graag een persoonlijke boodschap voor je in. Gratis aanmelden kan op de website van Bibliotheek Nijkerk, inloop vanaf 19.45 uur.

‘Terwijl haar vriend voor zijn werk in het buitenland verblijft, maakt verpleegkundige Kim, nader kennis met haar Servische buurman Drasko. Na een heftige dag op haar werk heeft ze sterk de behoefte aan steun. Zij besluit die avond bij hem op bezoek te gaan. Het wordt een romantische, zelfs een wat zwoele avond. Kim heeft echter geen vermoeden van de duistere kant van Drasko. Dat komt haar duur te staan. Zij raakt onbedoeld verward in allerlei gevaarlijke intriges.’ Drasko is in het bezit van een zeer waardevolle edelsteen, die volgens hem over bijzondere eigenschappen en kracht beschikt. Hij heeft de steen destijds bij een gewelddadige overval gestolen van een mijnwerkersgilde in Oost-Servië. Het gilde wil de steen terug en stuurt een man, die nergens voor terug deinst, om de edelsteen terug naar Servië te brengen. Dit is het begin van een bloedstollende strijd naar macht, kracht en vrijheid. Het Alexandriet Effect. ,,Een spannende thriller met verrassende wendingen en een adembenemend slot.”

Frank werd geboren op 8 april 1955 in Oss. Hij woont met zijn vrouw in Hoevelaken. Samen kregen ze een dochter en een zoon en hebben inmiddels zes kleinkinderen. Vanaf september 2017 is Frank met (vroeg)pensioen. Frank studeerde landbouw en was in zijn werkzame leven allereerst gedurende 12 jaar werkzaam als docent op een middelbare school. Vervolgens werkte hij 25 jaar in de ingenieurswereld. Eerst als expert en projectleider in het stedelijke waterbeheer. Aan het schrijven van boeken komt hij pas echt toe na zijn pensioen. Frank blijkt een verhalenverteller. Na zijn werkzame leven vangt hij zijn ervaringen en verhalen in spannende en avontuurlijke boeken. Zijn buitenlandse ervaringen gebruikt hij daarbij als een levendig decor in zijn boeken. Naast het schrijven aan verhalen heeft Frank nog vele hobby’s. Wandelen, wielrennen, koken, hout en leder bewerken en sieraden maken. Daarnaast is hij via een Nederlandse NGO als adviseur betrokken bij waterproblemen in Afrika. Momenteel werkt hij aan het ontwerp en de begeleiding van een dijk tegen de alomtegenwoordige wateroverlast in South Sudan.