NIJKERK – De titel ligt binnen handbereik al moet de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen worden tegen DZVV uit Denekamp door de mannen van coach Martijn Prins. De coach pept de spelers nog één keer op in de kleedkamer met de woorden “dit is ons huis!”

De wedstrijd begint en de combinaties worden direct gemaakt al blijft het daarbij de eerste vijf minuten. Een enkele keer komt DZVV bij goalie Geert de Graaf in de buurt, al is het ook niet meer dan dat. ZVV Sparta lost wat schoten zonder resultaat totdat Hugo van Herwijnen wat ruimte krijgt en hier wel raad mee weet; de pas 21e jarige speler schiet hard raak!

De combinaties worden weer opgezocht en via diversen schijven komt de bal bij Omar Ragouti terecht die met zijn buitenkantje rechts de marge verdubbelt. Er worden in de eerste helft nog meer kansen gecreëerd door ZVV Sparta al beschikte DZVV over een degelijke keeper. Ook beschikt ZVV Sparta over een goede keeper en dat blijkt wel uit een katachtige reflex waardoor de 2-0 voorsprong tevens als ruststand op het scorebord blijft staan.

Na de pauze kwam DZVV terug tot 2 -1 door een vrijetrap. DZVV dacht terug in de wedstrijd te komen maar niets bleek minder waar. Dat er “homget” (honger) naar de titel was bleek niet alleen op het grote spandoek te staan achter het doel van ZVV Sparta. Op het veld werd dit waar gemaakt. Binnen enkele minuten brengt ZVV Sparta door doelpunten van Omar Ragouti, Krijn Cornelisse en Geurtijn van Essen de stand naar 5-1. Verdediger Evert van Beek gaat mee naar voren en weet door een goede actie van Simon Kastelein het net ook te vinden. De 6-1 is een feit en de wedstrijd is gespeeld. Dat de 6-1 verder uitloopt naar 11-1 is leuk voor het publiek en de statistieken.

Wat voor veel teams een brug te ver lijkt, lukte de zaalvoetballers wel: na degradatie gelijk weer terugkeren, daar waar je thuis hoort. Voor Zvv Sparta / De Laak is dat de topklasse van het zaalvoetbal. Het team bedankt het publiek en DJ Nick van de Grootevheen voor de extra sfeer in de zaal.

Doelpuntenmakers:
Omar Ragouti (3), Krijn Conelisse (2), Hamza Ragouti (2), Vincent Melgers (1), Geurtijn van Essen (1), Hugo van Herwijnen (1) en Evert van Beek (1).  ZVV Sparta Kampioen-2 ZVV Sparta Kampioen-3 ZVV Sparta Kampioen-4 ZVV Sparta Kampioen-5 ZVV Sparta Kampioen-6 ZVV Sparta Kampioen-7

Foto’s: Arjen Gerritsma – Graphic Sound