”Kerst is een tijd van samenzijn en gezelligheid. Jaren geleden vroeg onze zus aan de vooravond van de kerstdagen: ”Gaan jullie mee zingen in Kerstnacht”? Met enige twijfel zeiden we ‘ja’. Wat ons toen overviel was een geweldig gevoel.” Aan het woord is Esther Stoltenkamp. Zij wil een zanggroep(je) formeren om in de Kerstnacht in de buitenlucht te gaan zingen bij eenzame of zieke Hoevelakers en hen daarmee te steunen.

Esther Stoltenkamp blikt terug: ”Met het toen 30 leden tellende gospelkoor ‘Say Yes’ uit Zwartebroek gingen wij in de Kerstnacht zingen bij mensen die eenzaam of ziek waren. Een magisch gevoel, 30 mensen in de stilte van de nacht, een lantaarn of lampje vasthoudend van huis naar huis. Bij ieder huis werd er gezongen. De dankbaarheid en soms ook de tranen gaven aan hoe bijzonder men dit vindt. Als je je bedenkt hoe mooi dat klinkt in de stilte van de nacht, dan gun je dat veel meer mensen. 

”Het moment dat we onder het raam van onze oma stonden te zingen en zij ons ‘de engeltjes in de sneeuw noemde’, beseften wij pas goed hoe bijzonder het echt was wat we deden. Jaren achtereen hebben wij dit gedaan, totdat ‘Say Yes’ hiermee stopte. Daarna kwam het verlangen om dit in ons eigen dorp Hoevelaken te gaan doen, alleen dan op kerstavond.”

Esther vindt dat we soms vergeten dat er tijdens de kerstdagen mensen zijn die eenzaam, ziek of oud zijn of misschien wel mensen die het erg zwaar hebben. ”Hoe mooi is het dan als we aan deze inwoners laten zien dat ze niet alleen zijn? Laten we warmte en licht op kerstavond brengen! Wij hopen dat er mensen zijn die met ons mee willen op kerstavond.”

Wie iemand kent die eenzaam of ziek is kan het Esther laten weten. Esther: ”Dan kunnen we die personen warmte in die koude en donkere kerstavond brengen. Het wordt voor hen een onvergetelijke beleving. En wil je een mooie kerstavond meemaken door met ons mee te zingen, geef je dan uiterlijk 20 december op via esthervanleijenhorst@hotmail.com. Alle stemmen zijn welkom.”