Zaterdag liepen de Surf-mannen tegen een jammerlijk verlies op. De nummer 3 EVV uit Elburg was vier sets lang de bovenliggende partij en won met 3-1.Surf had aan het begin van het seizoen ook niet de ambitie om kampioen te worden, maar toen gaandeweg bleek dat er toch wel heel veel wedstrijden gewonnen werden, lonkte de eerste plek wel een beetje. Helemaal toen de nummer 1 tot twee keer toe werd verslagen.

Helaas maakte de nummer 3 EVV een einde aan die stiekeme droom. Coach Nijenbrinks zette zijn hoop op Meijer, Kas, Stellingwerf, Van Hamersveld, Piekema, Renia en De Gans. Maar een neutrale toeschouwer zag al van het begin dat het er die dag gewoon niet inzat. Surf liep de eerste twee sets continu achter de feiten aan en EVV dicteerde het gehele spel. Het frustreerde Nijenbrinks enorm dat Surf in elke rally wel 4 à 5 aanvalspogingen nodig had om tot scoren te komen, waar EVV vaak met één rake klap al een einde maakte aan de hoop. De vaak zo trefzekere Van de Brug werd nog ingebracht, maar ook dat maakte geen verschil. De eerste twee sets gingen ruim verloren.

De derde set werd wel gewonnen, maar wel met een zure bijsmaak. De spelverdeler van EVV ging namelijk bij een stand van 15-15 door zijn enkel, waardoor EVV zijn systeem moest omgooien. Het feit dat Surf ‘slechts’ nipt won met 28-26, zegt veel over de werklust van EVV en hun loyaliteit naar hun uitgevallen spelverdeler.

Er was weer een beetje hoop voor de Hoevelakense mannen, maar die konden dat helaas niet omzetten in effectiviteit. Surf had gewoon teveel aanvallen nodig om tot scoren te komen. EVV verdedigde alleen maar, wachtend tot Surf de fouten zouden maken. Een uitstekende strategie, want EVV nam met 25-21 de punten mee naar Elburg.

Jammer, maar het was gewoon zo’n dag dat het er niet inzat. Surf heeft een maand om zijn wonden te likken en moet 10 maart weer aan de bak!

Verslag en Foto: Alexander Gijsen