Bron: De Stad Nijkerk – Maranke Pater
Nijkerkers Dennis en Corin van den Hoogen organiseren al jaren diverse evenementen zoals bruidsbeurzen en het Nijkerkse Zomerfeest en vanaf 29 en 30 maart komt daar het Smaakfestival bij.

Het Smaakfestival wordt in de havenkom van Nijkerk georganiseerd, op de parkeerplaats bij het gemeentehuis. Het festival zal in het teken van foodtrucks en muziek staan. Corin van den Hoogen: ,,We hebben diverse eigenaren van horecagelegenheden en foodstands uitgenodigd om bij ons het festivalseizoen te komen openen. Het is eind maart en we hopen op mooi weer. Voor de zekerheid hebben we tenten kunnen regelen zodat bezoekers in ieder geval droog van de muziek kunnen genieten.”  

Ondernemersavond

Op de vrijdag begint het Smaakfestival met een avond voor ondernemers uit de gemeente en de regio Nijkerk. Er komen vier racesimulatoren in de tenten te staan en autocoureur Tom Coronel zal plaatsnemen in één van de simulatoren om een strakke racetijd neer te zetten over een fictief F1 circuit.

Dennis: ,,Het is aan de ondernemers om die tijd te verbeteren. We willen deze vrijdagavond zien als een netwerkavond waarop ondernemers met elkaar in contact kunnen komen. Naast een presentatie van Tom Coronel is er ook een presentatie van de Visual Art Rally die nog geen twee weken daarna in Nijkerk op het industrieterrein wordt verreden.”
De Nijkerkse artiest Aristakes en de Nijkerkse DJ MOR-RIS verzorgen de muziek.

Bekende artiesten

De toegang is op zaterdag tussen 12.00 uur en 17.00 uur gratis. Om 18.00 uur start het grote festival met een openingsact van zangeres Maan. De bekende DJ Barry Paf zal plaatjes draaien en de bands The Euros en de feestband ‘Van 0 tot feest’ treden op. Het festival eindigt met een spectaculaire eindshow.

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl.