Hoevelaken is de nacompetitie gestart met een nederlaag. Tegen het Arnhemse ESA werd het op Kleinhoven 1-2. Hoevelaken moet derhalve in de achtervolging om aanspraak te maken op de tweede ronde van de nacompetitie. Hoevelaken zal dinsdagavond in Arnhem in ieder geval moeten winnen om de kansen op promotie in eigen hand te houden. De wedstrijd aldaar begint om 19.30 uur.

Na een saaie eerste helft, waarin de wedstrijd wat heen en weer golfde, kwam de wedstrijd al snel in de tweede helft op gang. Al in de derde minuut werd Ramon Geijtenbeek de ruimte ingestuurd. Met een verdediger in zijn nek rukte hij op richting de Arnhemse doelman, die zijn doel goed verkleinde, maar geen verweer had op de inzet, die de Hoevelakense aanvaller met het puntje van zijn schoen had en waarmee hij de score opende.

Na deze snelle openingstreffer kreeg Hoevelaken in twee minuten tijd twee goede kansen om de score te vergroten en deed zich tevens een situatie voor, waarbij Hoevelaken, volgens een aantal toeschouwers die bij de situatie in de buurt stonden, een strafschop had moeten krijgen vanwege opzettelijks hands. Na een sliding zou een verdediger van ESA de bal met zijn hand hebben weggetikt.

Hoe dan ook, de 1-0 score bleef op het bord, maar verdween binnen tien minuten als sneeuw voor de zon. In de 55e minuut schoot ESA zichzelf naast Hoevelaken en drie minuten later kwamen de Arnhemmers zelfs op voorsprong. Vanuit het middenveld werd de bal hoog het Hoevelakense verdedigingsvak ingebracht. Hoewel de bal heel lang onderweg was, leek de defensie zich niet in te stellen op de situatie, zodat één der ESA aanvallers na de stuit de bal vrij achter doelman Sjoerd Kloppenburg kon schieten. Hoevelaken ging daarna nog wel een half uur op jacht naar een gelijkmaker, maar de lange en goede doelman had in zijn eigen strafschopgebied de situatie meer dan onder controle. Hoevelaken kwam niet verder dan het uitdelen van een aantal speldenprikken, terwijl aan de andere kant de Hoevelakense defensie, inclusief sluitpost, nog een aantal keren handelend moest optreden bij tegenstoten van de behendige Arnhemse aanvallers.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jordi Vonder, Ewoud van de Brug (58. Joost van den Heuvel), Simon de Boer, Pascal de Jong; Jeffrey Duijst, Joeri van den Hoeven, Michel van de Bunt; Lex van Middelaar, Ramon Geijtenbeek, Edwin Duijst (69. Ruud Kassenaar).

Scoreverloop: 48. Ramon Geijtenbeek, 55. en 58. ESA 1-1 en 1-2.

Verslag en Foto: Robert Kreuning.