De dames van Flevo namen het zaterdag op tegen de dames van Aqua-Novio’94. Twee weken eerder moesten de teams ook tegen elkaar en toen verloren de dames van Flevo met 18-5 van de dames uit Nijmegen. De dames werden aangevuld met 3 jeugdspeelsters. Voordat de wedstrijd begon werden er een paar afspraken gemaakt, de tegenstander opvangen zodra ze op onze helft komen en schieten als je de kans krijgt. Hiermee gingen de dames de wedstrijd van start.

De openingstreffer werd gemaakt door een speelster van Aqua-Novio’94. Maar beide teams wisten daarna de verdediging goed dicht te houden en ook de keepsters hielden hun doel schoon. In de laatste twee minuten van het eerste part vielen er pas weer doelpunten. Naomi Heimensen wist de bal strak in het doel te schieten. Helaas door een fout in de verdediging aan de kant van Flevo konden de dames uit Nijmegen ook nog een doelpunt maken. Dit bracht de stand op 2-1 na 1 part gespeeld te hebben.

Het tweede part kregen de speelsters van beide kanten regelmatig kansen maar de balen wilden er niet in. Sabine van den Brom een van de jeugdspeelster die mee was had goed geluisterd naar de opdracht die was meegegeven en schoot toen ze de kans kreeg de bal zo in het doel. Daar had de tegenpartij een antwoord op. Maar als snel maakte Naomi Heimensen de gelijkmaker weer door een inzwem actie te maken. Helaas eindigde de eerste helft met nog een doelpunt voor de dames van Aqua Novio’94 wat de stand op 4-3 bracht.

De tweede helft ging van start nadat de Nijkerkse dames een blik op het scorebord hadden geworpen en zagen dat er nog veel kansen waren zolang ze maar bleven werken voor de bal en niet opgaven. Ook jeugdspeelster Jill van der Glas wist dit en die wist het doel twee keer te raken voor de Nijkerkse dames. De Nijmeegse dames hadden hier snel antwoord op en trokken de stand weer gelijk. Hiermee werd het derde part met een gelijke stand afgesloten.

De dames wisten dat de wedstrijd nog steeds niet bepaald was en dat alles nog steeds kon. De dames van Aqua-Novia’94, die boven aan in het klassement staan, werden hierdoor ook erg gefrustreerd. Ze gooide er 5 ballen achter elkaar in, ondanks het verdedigingswerk van de dames van Flevo. Jill van der Glas zag een kans om de bal voor het doel langs naar Thalia Zwart te gooien die deze bal prachtig wist binnen te tikken in het doel. Er kwam een overtalsituatie in het voordeel van Flevo die verwarring bracht bij de Nijmeegse dames en daar kon Naomi Heimensen handig gebruik van maken, wat een doelpunt opleverde. Jill van der Glas kon nog een laatste vrijebal benutten door hem binnen de palen te schieten. Helaas was het niet genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen. De eindstand is 13-8 geworden in het voordeel van Aqua-Novio’94

Doelpunten Flevo: Naomi Heimensen en Jill van der Glas (3), Sabine van den Brom en Thalia Zwart (1)