Zaterdag moeten de heren van Flevo naar Twello om te spelen tegen Proteus H1. Twee weken terug was Proteus op bezoek in Nijkerk en won toen de onderlinge confrontatie met 3-8. De ploeg uit Twello draait mee bij de bovenste drie en men kon een lastige wedstrijd verwachten.

Keeper Tim van Dijkhuizen was niet aanwezig en werd vervangen door jeugdkeeper Tycho van den Brom.

De thuisploeg begon fel, en Flevo had hier weinig tegen in te brengen. Proteus liep uit naar een 4-0 voorsprong. Het eerste Nijkerkse doelpunt kwam van Ruben van den Bor. Daarna liep de thuisploeg weer verder uit naar 6-1. Jelle Wiersma wist in deze periode nog een man-meer situatie te benutten en aan het einde kwam Flevo ietsjes dichterbij door een mooi schot van Piet Heimen Bokkers (6-3).

In de tweede periode liep de thuisploeg eenvoudig verder uit. Flevo maakte verdedigend te veel overtredingen welke vaak werden bestraft met uitsluitingen en een strafworp. Mitchell Fenema scoorde vanuit een strafworp het enige Nijkerkse doelpunt. (10-4)

In de derde periode kreeg Flevo ook een aantal overtal situaties maar wisten deze niet te benutten in het smalle bad in Twello. De thuisploeg kon vier keer scoren, (14-4)

Twello liet in de laatste periode enkele vaste waarden op de bank zitten en gaf de wissels meer speeltijd. Opnieuw was het Jelle Wiersma die een man-meer situatie wist te benutten (14-5). In het slot van deze wedstrijd kregen beide teams overtal situaties. Alleen de thuisploeg benutte er twee van, en maakte een mid-voor doelpunt. Eindstand 17-5.

Doelpunten Flevo: Jelle Wiersma (2), Ruben van den Bor, Piet Heimen Bokkers en Mitchell Fennema (1).

Zaterdag 26 januari gaan de heren van Flevo naar Losser om daar te spelen tegen Losser H1. Beide ploegen draaien mee onderin de ranglijst, en de Nijkerkers zullen alle zeilen bij moeten zetten om punten te pakken.