De zaalvoetballers van Watergoor 1 hebben maandagavond in Lelystad een belangrijke zege behaald. Dynamo werd met 6-8 vakkundig opzij gezet. John van de Pol was met vier treffers zijn gewicht in goud waard voor de Nijkerkse formatie. Hij had slechts vijf minuten nodig voor een loepzuivere hattrick, waarmee hij de basis legde voor de overwinning.

Zelf wilde Van de Pol er niet al te gewichtig over doen: “Het was een collectieve zege”, stelde hij bescheiden. “De laatste wedstrijden speelden we al goed, maar het was steeds net niet. Vanavond pakken we dan eindelijk weer eens die drie punten. Heerlijk!”De topscorer moest bekennen dat het na de vliegende start een beetje stil viel: “Misschien ging het wel te makkelijk, maar als dan vlak voor rust die 1-3 valt, moet je na rust wel weer bijschakelen. Dat doen we pas bij 3-3, maar gelukkig was dat ruim op tijd.” Watergoor kwam via Paul Nolens en Maarten Houtveen op 3-5.

Toen Dynamo de keeper wisselde voor een veldspeler, kregen de Nijkerkers het weer lastig. Maar steeds als de aansluitingstreffer viel had Watergoor een passend antwoord, met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de 5-7 van Ralf Smink die de bal van halverwege zijn eigen helft over drie tegenstanders in het lege doel punterde. Toen vlak voor tijd de 6-7 viel, leek een spannend slot in de maak, maar Watergoor “tiki-taka-de” vanaf de aftrap naar de 6-8 door opnieuw Van de Pol. “Ik ben dik en dik tevreden met deze meer dan verdiende zege. Een dik verdiende zege”, concludeerde hij met een vette glimlach.