De zaalvoetballers van Walk Inn Boys namen het woensdag in sporthal Corlaer op tegen ZSW/DPN uit Wijchen. De ploeg die de Nijkerkers aan het einde van het vorige seizoen in eerste instantie het kampioenschap door te neus boorde. Walk Inn Boys had eerder dit seizoen al revanche genomen door een 4-6 zege en deed dat deze keer nog een keer dunnetjes over met een 5-2 overwinning.

Walk Inn Boys begon matig aan de wedstrijd en leek toch nog wat last te hebben van de nederlaag die afgelopen vrijdag werd geleden tegen WSV 2. Binnen een minuut kwam SZW/DPN op een 0-1 voorsprong en kreeg ook daarna teveel ruimte in de aanval, maar keeper Jeroen van Beek was wel attent. In aanvallend opzicht kreeg Walk Inn Boys wel wat mogelijkheden, maar de pogingen leverden niets op.

Pas na ruim een kwartier was het gelijk: Matthijs de Greef zette goed door en speelde de bal naar Auke Walet die alleen voor de keeper geen fout maakte: 1-1. Walk Inn Boys kwam beter in de wedstrijd. Na een gestrande aanval van ZSW/DPN nam Casper IJsbrandy de bal fraai mee op de eigen helft, ontdeed zich van een tegenstander en trok naar binnen toe om vervolgens met een hard schot de keeper geen enkele kans te geven: 2-1. Nauwelijks een minuut later speelde Walk Inn Boys de bal snel rond en na een voorzet van Paul Prins vanaf de achterlijn stond Eric Doppenberg klaar bij de tweede paal om af te ronden: 3-1. Doppenberg deed 17 jaar geleden voor het laatst mee en was onlangs weer lid geworden.

In de tweede helft had Walk Inn Boys de overhand, maar werd af en toe verrast door een venijnige aanval van ZSW/DPN en de gasten scoorden op fraaie wijze de 3-2. Toch duurde het niet lang voordat het verschil weer groter werd. Na een man meer situatie speelde Walk Inn Boys de bal in hoog tempo rond en vond uiteindelijk de vrijstaande Paul Prins die beheerst afrondde:  4-2.

ZSW/DPN nam hierna alle risico’s met een meevoetballende keeper en dat werd slechts één keer afgestraft: na een goede redding van Jeroen van Beek kwam de bal voor de voeten van Matthijs de Greef die van grote afstand de bal in het lege doel schoot en daarmee de eindstand op 5-2 bracht.

Door deze overwinning is Walk Inn Boys zeker van de vierde plaats in de Topklasse E en dat is, na de inzet van iedereen om iedere keer toch een representatief team samen te stellen,een uitstekende klassering. De laatste twee wedstrijden zijn tegen de huidige nummer 2 Excelsior’31 en de toekomstige kampioen Brasil’77.

Verslag: John Vedder