Loopgroep2000 organiseert in samenwerking met VNG sierhekwerk op zaterdag 8 december voor de 15e keer haar Koude Polderloop in Nijkerk. Met start en finish aan de Bellstraat loopt het parcours via het Junckerpad richting de polder nekkeveld en  arkelweg onder de dijk langs naar het stoomgem aal Hertog Reijnout en boven over de dijk, waar het fietspad vernieuwd is terug. Vorig jaar 400 deelnemers ook veelal uit de regio Putten, Ermelo en Amersfoort.

Het programma begint om 10.00 uur met de 500 mtr voor jeugd 5-6/7-8 jaar en aansluitend een 1 km voor de jeugd 9-10/11-12 jaar . Ze zullen strijden voor de medailles goud, zilver en brons .

Om 11.00 uur is er de 5 km met een keerpunt op de arkelweg en om 12.00 uur start de 10 km, een door de atletiekunie gecertificeerd parcours.

Runnersworld Amersfoort zorgt voor de prijzen ook in leeftijdsklassen zowel op de 5 als 10 km. De winnaar van de Zandenplasloop in Nunspeet Maarten van Zetten uit Zoeterwoude zal wederom proberen om voor de winst te gaan maar het zal wederom een mooie strijd worden, ook bij de dames.

Voor iedereen een mooie herinneringsmedaille en kerstbomen in de verloting.

Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl  tot vrijdag 7 december om 12.00 uur en op de dag zelf bij VNG Sierhekwerk aan de Bellstraat 4A tot 10 min voor de start waar ook de startnummeruitgave is. Voor alle informatie kijk op de website www.loopgroep2000.nl

Foto: Marjet van Ruitenbeek