De derde week van de competitie stond voor het eerste herenteam van Flevo in het teken van omschakeling. Strategisch en psychisch moest er geschakeld worden na de 22-5 blamage in Emmeloord. In de aanloop naar de confrontatie tegen De Spreng legde coach Hayo-Patrick Angerman tijdens de trainingen de focus op overtalsituaties en dynamisch spel.

Met hernieuwde moed startte Flevo H1 dus de wedstrijd in agrarisch Brummen. De thuispartij liet in het eerste periode direct zien waarom zij vorig seizoen bovenaan eindigden. Met sterke midvooracties en een scherp schot kwamen zij op een 4-1 voorsprong. De mannen van Flevo hadden daar in het begin van de wedstrijd weinig antwoord op.

Tijdens de minuut rust stegen de subtropische temperaturen van het bad in Brummen de jurytafel naar het hoofd: de schotklok werd mondjesmaat bediend, wat Flevo enkele aanvalspogingen kostte. De midvoor van de Brummenaren hervatte de wedstrijd sterk met de 5-1 en 6-1. Ruben van den Bor hield het hoofd koel en benutte een strafworp: 6-2.  Zowel Van den Bor als Tuenter scoorden vervolgens uit een overtalsituatie voor de 6-3 en 6-4. Het korte antwoord uit Brummen: twee vlugge tikballen voorbij keeper Tim van Dijkhuizen. Tussenstand halverwege 8-4.

Gedurende de tweede helft van de wedstrijd werd er aanzienlijk minder gescoord. Kansen voor beide partijen werden niet benut, niet in de laatste plaats door fenomenaal doelmanschap van Tim van Dijkhuizen. Van overtalsituaties (6 stuks!) waarop flink getraind was kwam Flevo slechts eenmaal aan scoren toe. In het derde kwart liep De Spreng weg tot 10-5. De vijfde punt voor Flevo noteerde Sietse Visscher, achterwaarts over de rechterschouder van de doelman. Tijdens het laatste kwart speelden temperatuur en temperament de hoofdrol. Dhr. Hol noteerde een laatste punt voor De Spreng; Voor een uitgeput en gefrustreerd Flevo zwiepte Jelle Wiersma alsnog de bal in de linker kruising. Eindstand 11-6.

De Nijkerkers hebben de komende twee weken de tijd om af te koelen van de wedstrijd in Brummen. Op 20 oktober staat een rit naar Winterswijk voor een wedstrijd tegen WWV in de agenda.

Doelpunten Flevo : Ruben van den Bor 3, Thomas Tuenter,  Sietse Visscher en Jelle Wiersma 1.