Op zaterdag 16 februari stond de heren van Flevo een wedstrijd te wachten in Lelystad tegen de Houtrib. Het eerste team van Flevo werd gecoacht door Hayo Angerman en werd versterkt door jeugdspelers Patrick Zwart, Piet Heimen Bokkers en Nick Geluk. De vorige keer dat de heren tegen de Houtrib speelden, speelde Flevo thuis en verloor met 5-8. En nu wilde Flevo die punten wel terug naar huis nemen. Flevo kon geen beroep doen op spelers van Heren 2, die speelde zelf in Nunspeet. De Houtrib kon wel beschikken over versterking van oudgedienden. Niels de Wit, Olav Wilke en Jan Willem Kuenen speelden voorheen in Nijkerk. De Houtrib stond voorafgaand van de wedstrijd 2 plekken boven Flevo.

De eerste periode werd geopend met een erg snelle U20, na slechts 14 seconden werd Jelle Wiersma eruit gestuurd en de Houtrib benutte deze overtal situatie zonder problemen. De spelers uit Lelystad speelden erg fysiek en de Nijkerkers konden dit niet bijbenen. Flevo probeerden met inzwemmende acties kansen te creëren maar het was tevergeefs. De eerste periode was compleet in het voordeel van de tegenstander en werd met 4-0 afgesloten.

De tweede periode begon ook in het voordeel van de Houtrib, ze liepen uit naar 5-0. Na 4 minuten gespeeld te hebben in de tweede periode werd Flevo eindelijk op het scorebord gezet, Patrick Zwart wist een overtal situatie te benutten en scoorde de 5-1. Vlak voor het einde van de tweede periode werd de coach van Flevo weggestuurd en hij moest het bad verlaten. De tegenstander liep deze periode nog uit naar 6-1.  

De derde periode werd geopend door Ruben van den Bor die na 15 seconden voor het tweede goal van Flevo zorgde, 6-2. Halverwege de derde periode liep de tegenstander nog uit naar 7-2. Maar dat doelpunt werd gevolgd door alweer een treffer van Patrick Zwart die de stand op 7-3 zette.

De laatste periode werd begonnen en de Houtrib vergrootte hun voorsprong naar 8-3. Hierna kwam Flevo nog terug naar 8-5 door 2 doelpunten van Ruben van den Bor, maar de winst zat er helaas al niet meer in voor de Nijkerkers. Uiteindelijk gingen de mannen naar huis zonder punten en met dezelfde uitslag als in de thuiswedstrijd tegen de Houtrib, maar het jonge talent Patrick Zwart is weer 2 doelpunten rijker.

De volgende wedstrijd speelt Flevo thuis op 23 Februari om 18.45 uur, tegen de hekkensluiter van de competitie, de Grunte uit Hardenberg.

Doelpunten Flevo: Ruben van den Bor (3) en Patrick Zwart (2).


Verslag van Matthijs Jut