Afgelopen zaterdag mochten de dames van Flevo afreizen naar Elst om daar de wedstrijd tegen EZ&PC te spelen. Na de winst van afgelopen zaterdag smaakte het naar meer. Een altijd lastige wedstrijd voor de bezoekers, omdat de thuisploeg in een smal en ondiep bad speelt. Vorig seizoen eindigde wedstrijd in een gelijke stand (7-7) Aanvoerster Vivian Haandrikman gaf in de voorbespreking aan om veel te zwemmen en goed te pressen.

De eerste periode van de wedstrijd was het aftasten van de tegenstander. Er werd veel gezwommen en er werden oook aan beide kansen wel kansen gecreëerd. Op slag van rust van deze periode werd er gescoord door de thuisploeg, 1-0. Nogmaals gaf aanvoerster Vivian Haandrikman de dames om mee blijven zwemmen, en je aanbieden voor de bal via de zijkanten voor de tweede periode.

In de tweede periode werd er wederom hard gewerkt en geprobeerd om goede kansen te creëren. Maar door een uitsluiting van een Flevo speelster en een afstandsschot wisten de dames van EZ&PC hun voorsprong verder uit te bouwen naar 3-0. De Nijkerkse dames van gaven niet op. Na een uitsluiting van een speelster van EZ&PC wist Vera Molen te scoren. Kort daarna vond Linda van de Kraats het net door een mooie bal op de midvoor. Zo werd de periode afgesloten met 3-2.

In de rust tussen de tweede en derde periode bleef de hoop op winst bestaan. De dames van Flevo waren tenslotte teruggekomen tot 3-2. Ook in deze periode werd wederom veel gezwommen. Naomi Heimensen wist nog de gelijkmaker te scoren vanuit een onmogelijke hoek. Helaas wist EZ&PC voor het einde van de periode weer langs zij te komen, 4-3.

De laatste periode verliep rommelig. De Dames van Flevo bleven hard werken om de winst mee naar huis te nemen. In deze periode wist alleen de thuisploeg te scoren, wat de eindstand op 5-3 bracht.

Volgende week staat voor de dames van Flevo een thuiswedstrijd in Bad Bloemendal tegen Natare uit Aalten, de onderste uit de competitie, op het programma.

Doelpunten Flevo: Linda van de Kraats, Vera Molan en Naomi Heimensen (1).

Verslag: Miranda van de Vliert